Тексти для списування, для учнів 4 класу

Про матеріал
Матеріал для контрольних робіт (диктанти, списування, переказ) у 4 класі. Тексти пізнавальні, містять цікаву інформацію. Учні повторять написання слів з великої букви, з апострофом, написання дієслів, числівників, прислівників.
Перегляд файлу

imageВОРОНА

image

image

imageОдного разу бабуся знайшла на поран(е,и)ну imageворону. Вона пр(е,и)несла Ti до хати i поклала в ящик з курчатами. (по)дивитися на курчат. У куточку ворона. Ti крилами пр(е,и)мостилося п.. .ять курчат. Двое у нет на За imageкр(е,и)ло у ворони загоТлось. Бабуся Ti випустила. Але ворона кружляла (на)вколо хати i кр(е,и)чала. У xaTi п(е,и)щали курчата. Бабуся випустила Тх на . . я. Як ворона! до них, (роз)ставила крила i голосно каркнула. Так i лишилас... ворона

image

 

image

imageлисичку надурила

Тсти. Каже:

ще imagepi3Hi. Оце     капусточки натлася, травички (на)паслася. Ох i сита!

image

imageimageОй, а я оце T06i сказати, що старого дуба л(и,е)жить з перебитим кр(е,и)лом.

Лисиця почувши це, як ошпарена з а (по)скакала наза(т,д) в свотх справах.

3p06iTb звуко - буквений аналЈз

image

РЦНИЙ КИт

Я народився в i живу тут. Хоч(е,и)т... MeHi про свое MicT0. киТв стот imageна берегах Правий бер(е,и)г рпщ гористий. Тут i зародилося наше древне Mic imageп я(д,т)надцять тому. в CTapi

                                            MicTa тако(ш,ж)   то

imageimage(в)гору, то спускают.. .ся (в)низ. Централ.. .на вул(е,и)ця  (Х,х)рещатик. На (Х,х)рещатику завжди свято. Багато людей Тде по широких тротуарах. У багат.. .ох   зробл(е,и)н пер(е,и)ходи. (С,З)пустишся по сходах i переход... вулицю ш(е,и)роким кор(е,и)доро HaBiTb не чуючи, що над тобою (без)перервн тран(с,з)портний рух. (84 сл.)

                                 3p06iTb звуко - буквений                                               виДйених

image

соняшникimage

image

На     багато в(е,и)ликих яскравих image То соняшники. Особливо      вони на cBiTaHkY. Идеш ст(е,и)жиною i imageТхн. ..ю красою.   (до)себе один соняшник. А BiH вес... омитий чистою ю росою.

Соняшник завжди повернений до сонця. кожну рослину сон(е,и)чко обдаровуе т(е,и)плом i ласкою. image на

imageЯ рокидаюся . . ячий щеб(е,и)т. (С)початку kPi3... сон чую (З)годом в очах imageпрояснюет... ся BikH0. У ,BikHi мер(е,и)хтят...image

image

                             зайч(е,и)ки. То . .       крил... цями.

image

imageimageimageimageimageimageimage. ята (по)пискують, а TXHi бат... ки носят... - Тм imageкомашок. Я знаю, де вони сидят.... У cipeH... кому imageнад BikH0M.

imagei випиипть image menepil"Hb0c'0 часу, визначте 7х особу i число.

Фарби наших

                           С..                      практично BCi фарби

,     А колись усе    для одержа(н,нн)я яскравих тканин, фарбува(н,нн)я ik0H,       xpaMiB та хат, забарвлення ниток для вишива(н,нн)я сорочок,      брали у пр(е,и)роди. Шукали i знаходили усе    в       в     Жовту фарбу одержували з черемхового листя, а також з б(е,и)рези, осики, чорноТ смород(е,и)ни. В(е,и)шневий   давала кора верби або берези з додава(н,нн)ям поп(е,и)лу. Соковиту коричн(е,и)ву фарбу одержували, виварюючи дубову кору або ..хову кору, яку збирали (Ha)BecHi.       волошок дарували людям блакитний, м. . . ята i Bep0Hik“a     з(е,и)лений,       — червоний   умова    виготовле(н,нн)я: використовували    чи трави, а Важкою, довгою й коптсоко роботою було виготовле(н,нн)я чорнила. Зате все написане дуже довго.   книги . . от й с. . .       читают... ся. члени.

image

imageЗгасают... image

imageвиз(е,и)рнув вогняний край сонця.

image

imageimageimageimageторкнулися казковоТ водяно;   Вони (ви)блискували на морс.. .ких хвилях,     Сонце насичувало теплом Воно (з)ливалося з морс...кою поверхнею,    в дзеркал..     Прозора . .  моря! Яка (не)повторна краса! Ранкова (про)холода поступово imageде(н,нн)им теплом. Народжует...ся новий ден

image

image

imageimageвимагають до себе вел(е,и)чезноТ уваги i image    Ф стара(н,нн)ого догляду.      працюватимут... image    и на    За два      кач(е,и)нята (на)берут imageва до тр...ох      Протягом багат...о 0kiB    нашоТ школи (до)помагають imageвиро(шч,щ)увати качок.

                          3p06iTb звуко - буквений               ихimage

ЗеленЈ первоцвЈти

кожна нова      з    та луговими травами це мален... ке свято. З ч(е,и)каемо в(е,и)сни. i чути .овану дрозда.image

д(е,и)рев ще мокро i сиро. На соня(ш,ч)них галявинах паруе     imageimageлистя. Пурхают...image

imageimageBiTep гойдае крони д(е,и)рев, (не)мов хитает...ся в(е,и)соке  imageimageчисте небо. Залита по      соня(ш,ч)ним сяйвом галявина  imageяк веселка. Блакитними очима задивляют.. .ся в небо ан(е,и)мона,      приваблю рослини до появи TiHi   листя д(е,и)рев.

3p06iTb звуко - буквенийimage

pdf
Додано
14 лютого 2023
Переглядів
659
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку