Тексти для списування. Весна

Про матеріал
Матеріал містить тексти для списування на уроках української мови в початкових класах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВЕСНАТексти для списування

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Прийшла весна. Настала весна. Сніг під ногами вже м’який. Вночі ще морозно, а вдень сліпуче світить сонце. Вдалині сніг здається зовсім синім, а повітря свіже, пахне незвично. Навколо так світло і радісно! (32 сл.)

Номер слайду 6

Шпаки Наступила весна. З вирію прилетіли шпаки. У нас на подвір’ї два ясени. На них ми почепили шпаківні. Пташки наносили туди пуху і пір’я. Шпаки їдять черв’яків і гусінь. Вони – корисні птахи. (32 сл.)

Номер слайду 7

Земля пробудилася від зимової дрімоти, скинула з себе пухнасту ковдру снігів. Ховрашки , польові миші повилазили з нір і вигрівались на сонці. З далеких країв прилетіли до рідних гнізд птахи. Шпаківні на деревах привітно зустрічали гостей. (35 сл.)

Номер слайду 8

Настав теплий весняний ранок. На верхівках дерев заграло яскраве проміння сонця. Від дерев на дорозі лягали довгі тіні. Повіяв вітерець. Зашелестіло зелене листячко. Над річкою і полем повився легкий туман. Прокинулись птахи. Жайворонок піснею зустрічає день. (36 сл.)

Номер слайду 9

Навесні З кожним весняним днем стає тепліше. Всі рослини пробуджуються від зимового сну. Крізь торішнє листя пробиваються проліски, ряст, анемони. До появи листя зацвітають верба, ліщина, вільха. Потім зацвітають осика і тополя. Інші дерева і кущі вкриваються ніжним зеленим листям, а потім зацвітають. Все навколо радіє сонечку і теплу. (49 сл.)

Номер слайду 10

Стояв погожий весняний день. Сонце щедро лило проміння на землю. Земля парувала. Пара піднімалася до неба і танула в його голубизні. Я пішов до лісу. Дорога піднімалась вгору і ховалась у зелені трав. Ліс зустрів співом пташиного хору. Гіллясті дуби і кучеряві липи ще чорні. Але навколо святково, весело. (49 сл)

Номер слайду 11

Пролісок Пролісок – перший вісник весни. Навкруги ще зима, а маленька ніжна голівка у голубому віночку прорізається крізь сніг. Пролісок називають сміливим розвідником. Ось виглянув він із пухнастого сніжку. Спочатку довгі гострі листочки, а між них – квіточка. Пишається своєю красою. Синіє серед голих дерев, кущів, ніби волошка в житі. Радує пролісок усіх своїм раннім цвітом. (54 сл.)

Номер слайду 12

Весна настає Настала весна. Вона йде нечутною ходою. Її добрі руки торкаються всього. Знає вона, як її чекають. Ось відкрила похмуру завісу неба. І глянуло сонечко. Його щедре проміння стало всім віддавати тепло. А весна підходить до кожного дерева і пробуджує його від сну. Кличе пташок із далекого краю. А людям дарує радість і веселий настрій. (56 сл.)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. ГЛУЗДАКОВА Світлана Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 серпня 2023
Переглядів
3046
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку