Тема: "Козацька Україна після Полтавської битви"

Про матеріал
Презентація на тему: "Козацька Україна після Полтавської битви" Презентація на тему: "Козацька Україна після Полтавської битви" Презентація на тему: "Козацька Україна після Полтавської битви" Презентація на тему: "Козацька Україна після Полтавської битви" Презентація на тему: "Козацька Україна після Полтавської битви" Презентація на тему: "Козацька Україна після Полтавської битви"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: “Козацька Україна після Полтавської битви”

Номер слайду 2

Гетьман Іван Скоропадський (1708-1722)11 серпня 1709р. - Решетилівські статті: Козацькому війську було відмовлено у поверненні артилерії;установлювався контроль з боку Московії за збором податків в Україні і їх своєчасним надходженням до царської казни;значно збільшувалась кількість московських залог на території Лівобережної України;при гетьманові вводилася посада міністра-резидента, який мав спостерігати за діяльністю гетьмана та його уряду і своєчасно надавати інформацію Петру I;прийняття гетьманом іноземних послів (особливо з Криму, Османської імперії, Речі Посполитої та Швеції) мало проходити виключно у присутності царського представника.

Номер слайду 3

Політика царського уряду після Полтавської битви. Заборона друкування книг українською мовою;Багато представників козацької старшини були позбавлені посад і маєтків;Чимало старшини заарештовано і відправлено в Сибір;Примусові тяжкі роботи (будівництво каналів Волга-Дон (1716), канал до Ладозького озера(1721))Петро І

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Заходи царського уряду щодо української культури1709р. – за наказом Петра І з Києво-Могилянської академії виключені всі студенти та викладачі з Правобережжя;1722р. – Київську митрополію було перетворено на звичайну єпархію РПЦ;Заборона друку книжок українською мовою; Вивіз провідних діячів науки і культури до Москви та Петербургу;Вивезення документів і історичних пам’яток.

Номер слайду 6

Пилип Орлик (1710-1742) 5 квітня 1710р. – в Бендерах було обрано першого гетьмана в еміграції – Пилипа Орлика

Номер слайду 7

5 квітня 1710р. – “Пакти й конституції законів і вольностей Війська Запорізького”

Номер слайду 8

1711р. – похід Пилипа Орлика на Гетьманщину Кайрський договір (23 січня 1711р.) - Договір між Кримською державою та Запорозьким Військом

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Домашнє завдання: Читати параграф №29

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іванова Альона Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 лютого 2022
Переглядів
2645
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку