Тема: Об’єкт вивчення суспільної географії.

Про матеріал
Тема: Об’єкт вивчення суспільної географії. Географічне середовище – сфера взаємодії суспільства і природи. Суспільна географія в системі географічних наук. Значення знань з економічної географії. Суспільна географія - це наука про загальні та специфічні закони та закономірності територіальної організації суспільства, механізми дії та форми прояву їх у територіальних суспільних системах, що функціонують у просторово-часовому географічному просторі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Об’єкт вивчення суспільної географії. Географічне середовище – сфера взаємодії суспільства і природи. Суспільна географія  в системі географічних наук. Значення знань з економічної географії. Суспільна географія - це наука про загальні та специфічні закони та закономірності територіальної організації суспільства, механізми дії та форми прояву їх у територіальних суспільних системах, що функціонують у просторово-часовому географічному просторі. Таким чином, це базова частина географічної науки, яка комплексно вивчає антропосферу Землі.  

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Суспільство й ойкумена з погляду територіальних відмінностей є об’єктами вивчення суспільної гілки географічної науки — суспільної географії.

Номер слайду 4

Ойкумена — та частина географічної оболонки, яка заселена йнайбільше освоєна людиною. В ойкумені складаються різні форми територіальної організації суспільства — від невеликих населених пунктів до держав і наддержавних об’єднань (як, наприклад, Європейський Союз).

Номер слайду 5

Ойкумена — та частина географічної оболонки, яка заселена йнайбільше освоєна людиною. В ойкумені складаються різні форми територіальної організації суспільства — від невеликих населених пунктів до держав і наддержавних об’єднань (як, наприклад, Європейський Союз). Склад суспільної географії

Номер слайду 6

Зв’язки суспільної географії з іншими науками та її методи досліджень

Номер слайду 7

Отже, суспільна географія вивчає територіальну (геопросторову) організацію суспільства та його складових частин — населення, економічної, соціальної, політичної сфер.

Номер слайду 8

Географічне (навколишнє) середовище — це та частина земної природи, з якою людство безпосередньо взаємодіє у своєму житті й господарській діяльності. У ньому людина живе, там відбуваються всі суспільні явища і процеси. Воно є найважливішим джерелом ресурсів і здійснює значний вплив на духовний світ людей, їх здоров’я і настрій.

Номер слайду 9

pptx
Додано
10 січня 2023
Переглядів
1783
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку