Тема: "Побут і виховання спартанців"

Про матеріал
Презентація на тему: "Побут і виховання спартанців" Презентація на тему: "Побут і виховання спартанців" Презентація на тему: "Побут і виховання спартанців" Презентація на тему: "Побут і виховання спартанців" Презентація на тему: "Побут і виховання спартанців" Презентація на тему: "Побут і виховання спартанців"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА: “Побут і виховання спартанців”

Номер слайду 2

Спарта(заснована приблизно Х ст. до н.е)

Номер слайду 3

Лікург Спартанський (800-730рр. до н.е.) Автор усної Конституції Спарти – “Великої Ретри”(Постанови), яка регулювала державний устрій та повсякденне життя спартанців.

Номер слайду 4

Форма державного правління Давньої Спарти - олігархія

Номер слайду 5

Соціальний устрій Давньої Спарти

Номер слайду 6

Агоге – система військово-фізичного виховання Давньої Спарти. До 7 років – сімейне виховання;З 7 і до 18 років хлопчики перебували у спеціальних закладах інтернатного типу — агелах;від 18 до 20 років переходили у групу ефебів («ефебія» — молода людина, молодість) і несли гарнізонну військову службу;Після військової служби юнаки ставали повноправними громадянами Спарти;Громадянське повноліття наступало у 30 років.

Номер слайду 7

Контроль держави над вихованням починався з перших днів життя дитини: новонароджених оглядали у спеціальному місці, що називалося лесха. Тільки здорові діти поверталися батькам.

Номер слайду 8

В агелах на першому місці стояли фізичне виховання і військові вправи. Багато уваги приділялося таким військово-гімнастичним вправам як біг, боротьба, метання диска i списа, прийоми кулачного бою.

Номер слайду 9

З 15-річного віку юнаки отримували право носити зброю та брати участь у так званих криптіях — нічних облавах на ілотів. У віці 17 років, коли юні спартіати мали повертатися додому, на них чекало останнє випробування — вони мали потрапити до храму Артеміди, що знаходився високо в горах.

Номер слайду 10

Одяг давніх спартанців

Номер слайду 11

Крилаті фрази пов’язані зі Спартою - “Спартанські умови” – суворі умови; відсутність розкоші. - “Спартанське виховання” – сувора дисципліна. - “Лаконічна мова” – вміти висловлюватися коротко і по суті.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Читати параграф№29, Виконати практичну роботу в зошиті: ст.124-126 (Завдання 1,2,3) – відповісти на питання

pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
1509
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку