Тема проекту:"Подаруй пташині радість."

Про матеріал

Мета проекту.

Ø Освітня

- ознайомити учнів із назвами зимуючих птахів своєї місцевості;

- виготовити годівнички, розвішати їх у шкільному саду;

- закріпити знання дітей про значення птахів для навколишнього середовища.

Ø Розвивальна

- розвивати в учнів практичні уміння та навички спостереження

за зимуючими птахами.

Ø Виховна

- виховувати любов до природи, дбайливе ставлення до неї, бажання захищати птахів і допомагати їм у скрутну хвилину.

Перегляд файлу

«Вода - мати всього живого та сама енергія життя».

 (Масару Емото)

Значення води в житті людини.

   Вода вважається найпоширенішою хімічною сполукою на планеті. Близько 4/5 земної поверхні покриті нею. До того ж вона грає не тільки першорядну роль в промисловості та побуті, а й надзвичайно важлива для підтримки життєдіяльності. Водні багатства, іншими словами вода, самі по собі не мають ніякої поживної цінності. Але, разом з тим вода являє собою складову частину всіх живих істот на планеті. Без води ніхто не може існувати, бо тварини і рослинні організми більшою чи меншою мірою з неї складається. наприклад: медузи — на 99% картопля — на 76% риби — на 75% помідори — на 90% яблука — на 85% кавуни — на 96% огірки — на 95% Людський організм на 50-86% складається з води: 86% у новонароджених і 50% у людей похилого віку.   

  Сьогодні сформулювати основні хімічні, мікробіологічні та фізичні критерії, яким повинна задовольняти питна вода, яка необхідна людині для збереження здоров'я його організму.

1. Питна вода повинна містити в своєму складі всі необхідні мікро-і макроелементи, які необхідні людині для нормального функціонування його організму і які людині надходять з питною водою. Це повинна бути природна, поверхнева, поточна вода, яка має власну, природну біоенергетику, що задається її природним властивістю. Вона повинна мати найвищий критерій структурної впорядкованості - це фрактальна, дисиметричністтю питна вода.

2. Вода повинна бути природною, біологічно доступній, легкозасвоюваній, повинна мати максимальну проникаючу здатність через мембрани клітин організму, і мати основні фізичні і фізіологічні характеристики порівнянні з внутрішньоклітинної водою. Наприклад, водопровідна вода має величину поверхневого натягу до 73 дін/см, а внутрішньоклітинна вода має поверхневий натяг близько 43 дін/см. Клітці потрібна велика кількість енергії на подолання поверхневого натягу води.

3. Питна вода повинна бути середньої жорсткості. Дуже жорстка або м'яка вода однаково не оптимальна для нормального функціонування клітин організму. У зв'язку з постійним забрудненням організму людини різними екологічними токсинами, більш прийнятна для нашого організму структурована, лужна вода (рН 8,0 - 9,0). Саме лужна, але структурно-упорядкована питна вода краще зберігати кислотно-лужну рівновагу рідин організму, в більшості мають слаболужну реакцію.

5. Така важлива характеристика питної води, як окислювально-відновний потенціал води повинен відповідати окислювально-відновного потенціалу міжклітинної рідини. Ця величина знаходиться в діапазоні від -100 до -200 мВ (мілівольт). У такому разі організму не потрібно витрачати додаткову енергію на вирівнювання окислювально-відновного потенціалу.

6. Питна вода не повинна містити ніякої негативної, негативною для організму людини інформації. Людина може робити свою власну, високоякісну питну воду з води природних джерел, або з водопровідної води, яка відповідає стандарту «Питна вода» і робити з таких вод талу питну воду. Тала вода, яка вперше народжується в квартирі того, хто її отримує, дає йому структуровану, льодоподібною структури питну воду, яка добре відповідає структурі внутрішньоклітинної води. При кімнатній температурі тала вода зберігає структуру льоду протягом 6-8 годин. p> Людина повинна постійно пам'ятати, що для його здоров'я необхідна тільки...

 Найбільший відсоток корисної рідини знаходиться в нирках і крові. Тому її важливість в житті людини неоціненна. Ми кожен день маємо справу з водою, використовуючи її для приготування їжі і пиття, відпочинку і в гігієнічних цілях. В організмі людини вона виконує наступні функції: змащує суглоби зволожує кисень, необхідний для дихання регулює температуру тіла захищає органи виводить відходи бере участь в обміні речовин допомагає засвоювати поживні речовини перетворює їжу в енергію Ще один цікавий факт на користь води в нашому житті — без їжі людина може прожити близько 50 днів, а ось без води не зможе і 5 днів. Настає сильне зневоднення, що призводить до непритомності, галюцинацій. І якщо вчасно не надати медичну допомогу, то все може закінчитися смертельно.

Також щоб займатися фізичною активністю і нормально мислити, необхідно забезпечити постійне надходження води в організм. Приблизно це 1,5 — 3 літри в день. Тому людина п'є воду, використовує в різних виробництвах, сільському господарстві, при виробництві електроенергії. Зараз багато країн світу відчувають брак прісної води, для її отримання доводиться будувати спеціальні заводи, очисні споруди. . Вода, таке звичне речовина володіє абсолютно дивовижними властивостями. Тільки завдяки цим властивостям води стала можлива життя на Землі. При пошуку життя на інших планетах одне з найважливіших питань - чи є там достатня кількість води. Унікальне значення води для біологічних систем обумовлено кількісним вмістом її в живих організмах. Вода бере участь в регуляції температури тіла людини і підтримці кислотно-лужної рівноваги, крім того, вода бере участь у всіх протікають в організмі хімічних реакціях. 

 

 

 

 

 

Значення води в житті людини

 

 

 

 

 

 

 Підготувала 

міні-проект

учениця 5 класу

 Вовчищовицького НВК

 Мочерад Катруся 

docx
Додано
25 лютого 2018
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку