ТЕМА: Розв`язування прикладних задач

Про матеріал
ТЕМА: Розв`язування прикладних задач Сьогодні я хочу зупинитися на задачах, які стосуються економії енергоресурсів. В умовах сучасної ринкової економіки діє принцип – за споживання треба платити. Важливо розуміти, що тепло, вода, газ, світло - це цінний ресурс, товар, який треба заощаджувати, тому що джерела цих ресурсів не є невичерпними.
Перегляд файлу

08.05.2020р

ТЕМА: Розв`язування прикладних задач

Сьогодні я хочу зупинитися на задачах, які  стосуються економії енергоресурсів.  В умовах сучасної ринкової економіки діє принцип – за споживання треба платити. Важливо  розуміти, що тепло, вода, газ, світло - це цінний ресурс, товар, який треба заощаджувати, тому що джерела цих ресурсів не є невичерпними.

Світлодіодне освітлення: обираємо економію і екологічність - MasteramУ цілому, в Україні на освітлення витрачається 20% виробленої електроенергії, що становить близько 40 млрд. кВт/год.. Перехід до освітлення світлодіодними лампами дозволить зменшити цю величину мінімум у 10 разів. Така економія електроенергії еквівалентна зменшенню вжитку вугілля на 5,14 млн.т, яке видобувається на восьми шахтах.

ЗАДАЧА

Одна кіловат - година електроенергії коштує 0,90 грн. при об’ємі використання до 100квт/г, а якщо від 100 квт/г. -1,68 грн. Якщо сім’я збереже 20% електроенергії (будуть вимикати лампочки, які горять без потреби) при умові, що за місяць сім’я споживає 200 квт, то скільки гривень буде заощаджено за місяць? За рік? Скільки відсотків грошей буде заощаджено?РОЗВ`ЯЖІТЬ

 

                                                                                                         Успіхів. Гарного дня

docx
Пов’язані теми
Математика, Розробки уроків
Додано
31 травня 2020
Переглядів
519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку