Тема: УЗАГАЛЬНЕННЯ І СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ВИВЧЕНОГО ЗА ТЕМОЮ «ДІЄПРИСЛІВНИК». МОРФОЛОГІЧНИЙ РОЗБІР ДІЄПРИСЛІВНИКА + Презентація

Про матеріал

Урок української мови в 7 класі

Тема: УЗАГАЛЬНЕННЯ І СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ВИВЧЕНОГО ЗА ТЕМОЮ «ДІЄПРИСЛІВНИК». МОРФОЛОГІЧНИЙ РОЗБІР ДІЄПРИСЛІВНИКА

Мета:

закріпити знання учнів про дієприслівник, його ознаки, повторити правила написання дієприслівника з часткою не, вдосконалити орфографічні й пунктуаційні навички;

• розвивати уяву, логічне, образне та критичне мислення, вміння сприймати речення з дієприслівниковими зворотами, формувати активну пізнавальну мотивацію учнів, упевненість у власній спроможності самостійно здобувати знання;

виховувати почуття патріотизму, любов і пошану до малої Батьківщини, розвивати інтерес до вивчення історії свого міста.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: УЗАГАЛЬНЕННЯ І СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ВИВЧЕНОГО ЗА ТЕМОЮ «ДІЄПРИСЛІВНИК». МОРФОЛОГІЧНИЙ РОЗБІР ДІЄПРИСЛІВНИКА

Номер слайду 2

Мета уроку: закріпити знання про дієприслівник; закріпити уміння сприймати речення з дієприслівниковими зворотами; розвивати творчі здібності; виховувати почуття патріотизму, любов і пошану до малої Батьківщини, розвивати інтерес до вивчення історії свого міста.

Номер слайду 3

Музе́й (від дав.-гр. τὸ Μουσεῖον — «дім Муз») — культурно-освітні та науково-дослідній заклад, призначений для вивчення, збереження та використання пам'яток природи, матеріальної і духовної культури, прилучення громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини. Краєзна́вчий музе́й — один із типів народних музеїв. Музеї цього профілю збирають, зберігають, вивчають і експонують матеріали, що розповідають про природу, економіку, історію і культуру певного краю (області, району, міста, села). (Словник української мови: в 11 тт. / АН УРСР. Інститут мовознавства; за ред. І. К. Білодіда.)

Номер слайду 4

Інтерактивна гра «ТАК або НІ» Робота із сигнальними картками

Номер слайду 5

Історія Куп'янського краєзнавчого музею Куп’янський краєзнавчий музей було відкрито 24 грудня 1972 року. Робота по його створенню почалася в кінці 60-х років. Ідея створення музею виникла не випадково. Куп’янськ - невелике містечко Слобожанської України, яке має багату історію – змістовне минуле і цікаву сучасність.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Експозиція «Історія міста Куп’янська»

Номер слайду 8

Експозиція «Символіка міста Куп’янська» Гімн Куп'янщини “Несе потiк Оскiл вiками чинно…” Текст - В.Курилова та М.Кукси Музика - В.Серпокрила та В.Лисенко-Шапки

Номер слайду 9

АЛГОРИТМ розбору дієприслівника як особливої форми дієслова

Номер слайду 10

Експозиція «Давні ремесла куп’янчан»

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

Експозиція «Народний костюм та рушники на Куп’янщині»

Номер слайду 13

Експозиція «Художники Куп’янщині» Сахно Григорій Олександрович

Номер слайду 14

Дмитро Федорович народився 1 грудня 1934 року в м.Куп’янську. Малюванням та живописом він захоплювався з дитинства. Закінчив Орловський державний педагогічний інститут і 33 роки працював вчителем малювання. Ще в 1958 році він заснував студію образотворчого мистецтва в Будинку культури селища Куп’янськ-Вузловий і працював там майже піввіку. За цей час випускниками студії стали сотні талановитих дітей залізничників. Саме там, в Будинку культури, і зараз знаходиться велика колекція його робіт. Багато учнів Дмитра Федоровича теж стали знаними художниками і вчителями. 20 вересня 2015 року художника Дмитра Федоровича Чорного не стало. Пам’ять про нього збережеться і в наших серцях, і в численних роботах Майстра.

Номер слайду 15

Картина “Вечір на Червонооскільському водосховищі” Чорний Дмитро Федорович Професійний художник. Народився 1 грудня 1934р. в м.Куп'янську. У 1968р. закінчив Орловський держпедінститут художньо-графічний факультет. Його картини є в колекції Харківщини, Німеччини.

Номер слайду 16

Домашнє завдання Диференційоване домашнє завдання: 1. Виконати тестові завдання за підручником 2. Творчий відпочинок. ( 10 – 12 балів) Скласти кросворди, ребуси, лінгвістичні ігри з теми «Дієприслівник».

ppt
Додано
23 травня 2018
Переглядів
2334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку