Тематична зміна в дитячому таборі "Ми діти твої, Україно!

Про матеріал

Матеріал містить проект тематичної патріотичної зміни "Ми діти твої, УКраїно!" в позаміському закладі відпочинку. В основі розвитку табірної зміни лежить ідея сюжетно-рольової гри. З перших днів перебування в таборі дитина вводиться в гру, модель якої підтримується педагогічним колективом протягом всієї зміни. Найголовніше в ігровій моделі - це задум - задуманий цікавий план дій або діяльності, намір.

Може бути використано у пришкільному таборі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект тематичної зміни літа-2016«Ми діти твої, Україно!»Дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку “ЗОРЯ”

Номер слайду 2

Любіть Україну у сні й наяву,вишневу свою Україну,красу її, вічно живу і нову,і мову її солов'їну…

Номер слайду 3

Назва проекту: Тематична зміна «Ми діти твої, Україна !»Направлення: Культурно-історичне, морально-духовне. Цільова група: діти віком від 6 до17 років. Мета: популяризація кращих надбань національної культурної і духовної спадщини, героїчного минулого і сьогодення українського народу, підтримка самодіяльної творчості, забезпечення освітньо-культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного і фізичного розвитку, виявлення і підтримка талановитих і обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля.

Номер слайду 4

Назва проекту. Тематична зміна «Ми діти твої, Україно!»АКТУАЛЬНІСТЬ Проект реалізується в рамках Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді (Наказ МОНУ № 641 від 15.06.15 р). Він дає можливість розвивати знання про історичне минуле нашої держави; виховувати почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, свого роду; розвивати творчий потенціал особистості дитини через участь в колективних творчих справах; створювати емоційно-доброзичливу атмосферу, сприяти спілкуванню дітей у неформальній обстановці.

Номер слайду 5

Завдання:надання реальних можливостей для розвитку патріотичних якостей у школярів за допомогою вивчення національних традицій;виховання поваги до історичних та культурних надбань свого народу, формування національної свідомості, любові до рідної землі;формування загальнолюдських цінностей через творчу колективну діяльність учасників тематичної зміни.

Номер слайду 6

Опис проекту: Основний етап проекту включає в себе реалізацію міні –проектів в рамках тематичної зміни згідно до плану роботи ДПЗОВ «Зоря»    17.06 Заїзд дітейІнструктажі з БЖД Екскурсія по табору «Разом нас багато!» Вечір знайомств «Всі ми різні, всі ми потрібні» 18.06. Заходи на знайомство у містечках. Медогляд Квест-гра «Символ містечка». Вибори Ради країни «Над кремінськими лісами сходить «Зоря» 19.06. Оформлення місць містечок, емблем, куточків. Відкриття 1 зміни «Ми діти твої, Україно!»Презентації-гостювання містечок «Ой, зеленеє жито зелене, хорошії гості у мене»20.06. Відкриття Малих олімпійських ігор «Як козаки на Олімп їздили» Веселі старти. Стартінейджер«Укр. СТАР»21.06 Конкурс-захист куточків містечок  Фестиваль-конкурс акторської майстерності «Далі буде…»22.06 Гра на місцевості «Чумацькими шляхами»  Брейн-рінг «Козацькому роду нема переводу»23.06. Спортивні естафети для середніх містечок «Засвистали козаченьки»  Фестиваль талантів «Перлини України»24.06 Вуличний движ«АРТ майдан»- боді-арт;- фігури з піску;- малюнок на асфальті;-флор-декор;- картини з природного матеріалу 25. 06. Спортивні естафети для молодших містечок «Засвистали козаченьки» Конкурс для хлопців «Супер КОЗАК-2016»  26.06 Спортивні естафети для старших містечок «Засвистали козаченьки»  Пісенний конкурс « А у нас на Україні люди всі співучі…» 27.06. Конкурсна програма для дівчат «Чарівна україночка»28.06 День Конституції України Реаліті –шоу «Битва хорів» 29.06 Водні забави Гра-пригода «Козаки-розбійники»  30.06  Свято танцю « Чарівні черевички"01.07 День гостинності«Українська хата обрядами багата» Конкурс рушників та вишиванок(з паперу)02.07 День відкритих дверей «Ласкаво просимо…, або Здоровенькі були» Стартінейджер «Розваги по-українськи»03.07. Великий флеш-моб«Українські вечорниці»04.07 День самоврядування «Табірне віче»Конкурс постерів «Наш вожатий»Шоу-програма«Вожаті, шикуйсь! 05.07 Закриття МОІ«Ми нащадки козаків»Містечковий селфі-вернисаж. Дитячий концерт «Зорі сяють над Кремінщиною»06.07 Закриття 1 зміни «Твої зорі, Україно!»Сорочинський ярмарок (атракціони бажань)Гала-концерт «Диво калинове»Прощальне багаття07.07 До зустрічі, «Зоря»!Від’їзд дітей   План заходів ДЗУОО «ЗАРЯ» на 1 зміну Літа-2016 «Ми діти твої, Україно!»

Номер слайду 7

Опис міні-проекту «Українська хата звичаями багата»: Кожне містечко готує у приміщенні корпусу вітальну програму зустрічі гостей з використанням національних традицій, пісень, обрядів. Діти прикрашають вітальні,виготовляють рушники, речі побуту українців (глечики, вишиванки, обереги, тощо), українські страви. Окремо проводиться конкурс віночків та ляльок – мотанок.

Номер слайду 8

Пишаюсь тобою, моя Україно!В красивій країні - щаслива дитина!

Номер слайду 9

Висновки та результати: у проекті приймають участь усі вихованці зміни (320-350 осіб). Він надає можливість сформувати моральні пріоритети дітей та молоді, сприяє вихованню високих морально-етичних якостей, допомагає обирати активну життєву позицію громадянина – патріота, що поважає рідну родину, землю, країну.

Номер слайду 10

ПЕРЕВАГИ проекту. Матеріальні цінності, придбанні для реалізації проекту будуть використовуватись в подальшому для проведення заходів з національно-патріотичного виховання інших тематичних змін та оздоровчих кампаніях наступних років

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Скороднянська Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
1574
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку