Технологічна послідовність виготовлення пісочного печива «Валентинки»

Про матеріал

Технологічна послідовність виготовлення пісочного печива «Валентинки». Матеріал можна використовувати на уроках трудового навчання та в позаурочний час. Розділ "Кулінарія".

Перегляд файлу

Чобаль Ольга Іванівна

Верхньовизницька ЗОШ І-ІІІ ступенів Мукачівської районної ради

Технологічна послідовність

виготовлення пісочного печива «Валентинки»

 

п/п

Послідовність виготовлення виробу

Графічне зображення етапів роботи

Інструменти, матеріали та пристосування необхідні для роботи

1.

Підготувати інструменти і матеріали необхідні для роботи.

 

 

 

Духова шафа, форма для випічки, форми для печива, миски, ложки, міксер, мірна склянка, ніж, кондитерські мішечки, борошно, яйця, цукор, розпушувач для тіста, маргарин, ванільний цукор, лимон.

2.

У борошно додати розпушувач для тіста і перетерти з маргарином.

Миска, ніж, мірна склянка, борошно, розпушувач для тіста, маргарин.

3.

У підготовлену масу додати яйце і цукор. Все ретельно вимісити. При необхідності додати ложку сметани.

Миска, мірна склянка, яйце, цукор, сметана.

4.

Розділити масу на чотири частини.

Готова маса, ніж, борошно.

5.

Кожну частинку розкачати на товщину 5-6 мм. Розкласти форми та вирізувати печиво.

Качалка, борошно, форми для печива.

6.

Вирізані деталі викласти на форму для випікання, що попередньо встелена пергаментним папером.

Форма для випікання, пергаментний папір.

7.

Випікати печиво 15 хв. при t=200°

Духова шафа, форма для  випікання.

8.

Готове печиво викласти на підготовлену тарілку чи дерев’яну підставку для тіста. Залишити щоб охололо.

Тарілка, дерев’яна підставка

9.

Готуємо глазур

Яєчний білок, цукор, ванільний цукор, сік лимона, міксер, буряковий сік (для кольору)

10.

Підготовленою глазур’ю оздоблюємо печиво.

Кондитерські мішки, тарілка, піднос.

11.

Смачного!

 

 

docx
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
18 жовтня 2018
Переглядів
980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку