Технологічна послідовність виготовлення пісочного печива «Валентинки». Матеріал можна використовувати на уроках трудового навчання та в позаурочний час. Розділ "Кулінарія".
Чобаль Ольга Іванівна
Верхньовизницька ЗОШ І-ІІІ ступенів Мукачівської районної ради
Технологічна послідовність
виготовлення пісочного печива «Валентинки»
№ п/п |
Послідовність виготовлення виробу |
Графічне зображення етапів роботи |
Інструменти, матеріали та пристосування необхідні для роботи |
1. |
Підготувати інструменти і матеріали необхідні для роботи. |
|
Духова шафа, форма для випічки, форми для печива, миски, ложки, міксер, мірна склянка, ніж, кондитерські мішечки, борошно, яйця, цукор, розпушувач для тіста, маргарин, ванільний цукор, лимон. |
2. |
У борошно додати розпушувач для тіста і перетерти з маргарином. |
|
Миска, ніж, мірна склянка, борошно, розпушувач для тіста, маргарин. |
3. |
У підготовлену масу додати яйце і цукор. Все ретельно вимісити. При необхідності додати ложку сметани. |
|
Миска, мірна склянка, яйце, цукор, сметана. |
4. |
Розділити масу на чотири частини. |
|
Готова маса, ніж, борошно. |
5. |
Кожну частинку розкачати на товщину 5-6 мм. Розкласти форми та вирізувати печиво. |
|
Качалка, борошно, форми для печива. |
6. |
Вирізані деталі викласти на форму для випікання, що попередньо встелена пергаментним папером. |
|
Форма для випікання, пергаментний папір. |
7. |
Випікати печиво 15 хв. при t=200° |
|
Духова шафа, форма для випікання. |
8. |
Готове печиво викласти на підготовлену тарілку чи дерев’яну підставку для тіста. Залишити щоб охололо. |
|
Тарілка, дерев’яна підставка |
9. |
Готуємо глазур |
|
Яєчний білок, цукор, ванільний цукор, сік лимона, міксер, буряковий сік (для кольору) |
10. |
Підготовленою глазур’ю оздоблюємо печиво. |
|
Кондитерські мішки, тарілка, піднос. |
11. |
Смачного! |
|
|