Теоретико-практичний семінар "Небезпека дітей в інтернеті"

Про матеріал
З кожним роком кількість користувачів всесвітньої мережі неухильно зростає. Інтернет-технології вже стали невід’ємною частиною життя сучасного суспільства. Нікого не дивує те, що в 3 роки малюки самостійно дивляться мультики на YouTube, а першокласники шукають необхідну інформацію за допомогою Google. Та більшість дітей не володіють інформацією про небезпеку Інтернету й не мають сформованих навичок онлайн-культури. Які існують ризики перебування в глобальній мережі? Чому малюків так приваблює Інтернет? Як вберегти свою дитину від небезпеки кіберпростору? Пропонуємо розібратися разом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Федорова Д.М., практичний психолог КЗ “Золочівський ліцей№3”

Номер слайду 2

Ситуація1. Привіт! Мене звати Сашко. Мені 17 років. Я живу в Києві. Шукаю друзів по переписці. Я полюбляю комп’ютерні ігри, читати книги, дивитися телевізор. Я мрію подорожувати. Хочу побувати в Лондоні .... Ситуація 2. Привіт! Мене звати С. Я хочу з тобою познайомитися. Мені 30 років. Я живу в Сполучених Штатах Америки. Я маю власну фірму. У мене свій двохповерховий будинок. Я збираюся відвідати Україну. Може ми зустрінемося? Пришли мені свою фотокартку та домашню адресу. Ситуація 3. Всім!!! Наша організація займається збиранням коштів для потерпілих від повені в N. Ми купуємо їжу, теплі речі для тих, хто втратив домівки. Не будьте байдужими до чужого горя! Хто скільки може. Наш рахунок № 123456789. Вдячні діти Вас ніколи не забудуть.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Комп'ютерна залежність більш схильні підлітки 11-17 років. У них відбувається втрата відчуття часу, порушення зв’язків із навколишнім світом, виникає почуття невпевненості, безпорадності, страху самостійного прийняття рішеннь і відповідальності за них.

Номер слайду 9

гарне самопочуття або ейфорія під час роботи за комп’ютером; неможливість зупинитися; постійне збільшення кількості часу перебування в інтернеті; зневага родиною і друзями; відчуття спустошіння, тревоги, роздратованності в періоди перебування поза інтернетом; брехня про свою діяльність своїм близьким; проблеми з навчанням.

Номер слайду 10

біль в області зап’ястя через тривалу перенапругу м’язів; сухість в очах; головний біль; біль у спині; нерегулярне харчування; зневага особистою гігієною; порушення сну.

Номер слайду 11

повне поглинання інтернетом; потреба у збільшенні часу онлайн-сеансів; наявність неодноразових, малоефективних спроб скорочення часу перебування в інтернеті; поява симптомів абстиненції при скороченні користування інтернетом; виникнення проблем з оточуючим середовищем (однолітками, членами родини, друзями); намагання приховати реальний час перебування в інтернеті; залежність настрою від використання інтернету.

Номер слайду 12

Секстинг – новий вид розваг: фотографування себе у роздягненому вигляді на камеру телефона чи комп’ютера, з метою пересилки знімків друзям. Нав’язливий веб-серфінг, блукання по Мережі, пошук у віддалених базах даних (відвідування сайтів новин, читання інформації на форумах, блогах, перегляді прослуховування інформації в різних форматах). Гаджет-адикція (пристрасть до заволодіння конкретним мобільним обладнанням, приладом, що має вихід у інтернет: стільниковим телефоном, смартфоном, комунікатором, міні-комп’ютером, КПК і залежність від його використання). Тро́лінг (від англ. trolling) — розміщення в Інтернеті (на форумах, у групах новин Usenet, у вікі-проектах та ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати конфлікти між учасниками, образи, війну редагувань, марнослів'я тощо

Номер слайду 13

Фішинг – технологія інтернет-шахрайства з метою крадіжки конфіденційної інформації (імен і паролей доступу, даних банківських карток і інтернет-гаманця й т.ін.). Вішинг – технологія інтернет-шахрайства з метою крадіжки конфіденційної інформації за допомогою інтернет-телефонів і автонабирачів. Фармінг – перенаправлення трафіку із завантаженого веб-вузла на клон сайта, що хотів відвідати користувач. Кібероніоманія - неконтрольовані покупки в інтернет-магазинах, без необхідності їх придбання та урахування власних фінансових можливостей, постійна участь в онлайн-аукціонах. Хеппіслепінг (від англ. слів «щасливе ляскання») Вид кібербулінгу, який полягає в тому, що діти ніби-то«для розваги» знімають на відео щось те, що вони вважають прикольним і смішним, та розповсюджують ці відео в мережі. Заради популярності відео діти інколи прагнуть створювати небезпечні ситуації, втрачають відчуття реальності.

Номер слайду 14

ppt
Додано
31 березня 2020
Переглядів
617
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку