Буклет "Як захистити психіку в такі тривожні часи"

Про матеріал
Останнім часом у світі трапляються різні проблеми та негаразди, які завдають непоправної шкоди не лише нашому здоров’ю, а й нашій психіці. За словами експертів, з організації Mind, необхідно частіше дихати свіжим повітрям і отримувати достатню кількість сонячного світла. Дотримуйтесь водного балансу, правильно харчуйтесь і займайсь спортом, адже це універсальний рецепт панацеї від різних хвороб.
Перегляд файлу

C:\Users\PC06\Desktop\Google-Duo-2.jpg5. Спілкуйся з людьми.

Якщо доводиться сидіти в самоізоляції, постарайся, частіше спілкуватися з друзями і близькими по телефону або по відеозв'язку. Підтримуйте один одного і діліться думками та переживаннями.

6. Знімай стрес і нервове виснаження.

C:\Users\PC06\Desktop\kak-ochistit-chakryi.jpg

Розпізнавши тривогу, яка затуманює думки, зупинись і зроби кілька глибоких вдихів і видихів. Сконцентруй увагу на своєму диханні і даному моменті. Коли тривога піде, повернися до своїх попередніх справах.

     За словами експертів, з організації Mind, необхідно частіше дихати свіжим повітрям і отримувати достатню кількість сонячного світла. Дотримуйся водний баланс, правильно харчуйтеся і займайся спортом, адже це універсальний рецепт панацеї від різних хвороб.

 

Першоджерела: http://www.bukep.ru/index/2/5603/5685/5723

Криворізька загальноосвітня школа І – ІІ ступенів №104

 

Як захистити психіку

в тривожні часи

C:\Users\PC06\Desktop\main_runet10-781x512.jpg

                                            

 

                                             Підготувала:

                                                             практичний психолог,

                                                        соціальний педагог

                                                       Євгенія Покосенко

 

2020 рік

C:\Users\PC06\Desktop\var1__.jpg1. Припини безперервно стежити за новинами.

Не приділяй весь вільний час на прочитання і перегляд контенту, який не робить позитивного впливу на твій стан. Найкраще вибрати певні години, коли можна заходити на  сайти з новинами.

2. Ретельно обирай джерела.  

C:\Users\PC06\Desktop\9Bu9PtwwjTPL3gxVk35hzjk0UnN6cfFlCxUAWlfi.jpeg

Пам'ятай, що не все, що попадається на просторах Інтернету - це правдива інформація. Важливо враховувати велику кількість дезінформації в медійному просторі. Краще джерело справжньої інформації - урядові сайти і сайт Всесвітньої організації охорони здоров'я.

C:\Users\PC06\Desktop\b4d7de5ff725512a637402454dd08203_XL.jpgC:\Users\PC06\Desktop\8ea2b0a-hobby.png

3. Роби перерви в користуванні соцмережами.

Заблокуй і одпишись від сторінок, які змушують тебе хвилюватися. Не читай нічого під #хештегом і заголовками, пов'язаними з коронавірусом. Найкраще тимчасово відмовитися від соцмереж і телевізора і зайнятися хобі, яке надає заспокійливий ефект (малювання, читання, йога).

4. Мий руки, але не впадай у крайнощі.

Засоби масової інформації постійно транслюють одну і ту саму рекомендацію - потрібно ретельно мити руки. З людьми, які страждають від тривожності, що повторюється рада може зіграти поганий жарт. Багато борються із залежністю від миючих і дезінфікуючих засобів, а наполеглива рекомендація викликає нав'язливу боязнь зараження.

docx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку