Тест - вікторина "Зимуючі птахи"

Про матеріал
Тест - вікторина, спрямована на закріплення знань про зимуючих птахів рідного краю та пізнання маловідомих фактів про них. Розрохована на вихованців гуртків молодшого шкільного віку.
Перегляд файлу

image

1.          Це єдина пташка, яка здатна пити воду, опустивши дзьоб до води нижче ніздрів і не захлинутися. Ніздрі у цей час закривають спеціальні лусочки. Ця пташка живе поруч із нами протягом усього року

image

2.          Цих птахів дуже часто плутають з чорними воронами. Ці птахи набагато стрункіші за воронів, у них тонший і пряміший дзьоб.

image

3.          Ці пташки ховають зібраних комах і насіння в кору дерев та лишайники. Заховані запаси допоможуть вижити в холодну пору року і не думати про переліт.

image

4.          Ця зимуюча пташка дуже полюбляє жолуді. вона ховає їх у дуплах дерев, між коренями та під пеньками. Ховають вони лише відбірні жолуді, тому нерідко весною вони проростають.

image

5.          Німці називають цього птаха шовкохвостом, англійці - воскокрилом, а в Україні птах отримав назву омелюх за велику любов до ягід омели.

image

6.          Спів цих яскравих пташок дуже різноманітний: від свисту і наслідуванню звуків тварин до скрипучих і різких окриків. А також,ці пташки вміють тримати їжу ногами

image

7.          Під час добування їжі, цей птах може нанести удар по стовбуру дерева зі швидкістю до 25 разів за секунду. Таким чином, ця пташка за день здатна вдарити по дереву 1 мільйон разів.

image

8.          Для цих пташок вільха є однією з найважливіших кормових рослин протягом року. Насіння вони збирають на снігу або на землі, чи витягують з розкритих шишок вільхи.

image

9.          Ці птахи прилітають до нас восени, коли багато інших пташок нас покидають. Усе тому, що насіння шишок - їх найулюбленіший корм. А ще - вони єдині, хто виводить у наших краях пташенят взимку.

image

Ключ до тесту

1. г (2 балів)

2. а (1 балів)

3. в (2 балів)

4. в (2 балів)

5. в (2 балів)

6. б (3 балів)

7. б (1 балів)

8. а (3 балів)

9. б (4 балів)

pdf
Додано
15 березня 2023
Переглядів
173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку