Тест "Амінокислоти. Білки"

Про матеріал
Матеріали до уроку у тестовій формі, які зручно використовувати під час перевірки, корекції знань учнів та під час підготовки до ЗНО.
Перегляд файлу

Міні-тест  «Амінокислоти. Білки.»

10 клас

1. Амінокислоти не реагують з:

А) етанолом;

Б) хлоридною кислотою;

В) бензеном;

Г) калій гідроксидом.

2. Реакція середовища у розчинах амінокислот є:

А) лужною;

Б) кислою;

В) нейтральною;

Г) залежить від кількості аміно- та карбоксильних груп.

3. Мономерами білків є:

А) гліцерин;

Б) жирні кислоти;

В) амінокислоти;

Г) глюкоза.

4. Яке визначення є неправильним щодо характеристики білків?

А) Білки – біфункціональні полімери;

Б) білки – ферменти;

В) білки – високомолекулярні речовини;

Г) білки – поліпептиди, утворені залишками амінокислот.

5. Продуктами повного гідролізу білків є:

А) глюкоза;

Б) амінокислоти;

В) вуглекислий газ та вода;

Г) дипептиди.

6. Вкажіть звя’зки, якими сполучені залишки амінокислот у молекулах білків:

А) водневі;

Б) йонні;

В) ковалентні полярні;

Г) пептидні.

7. Основні властивості виявляє:

А) метиламін;

Б) аміноетанова кислота;

В) етанол;

Г) метанова кислота.

8. Добова потреба у біках дорослої людини становить:

А) 50 г;

Б) 70 – 80 г;

В) 200 г;

Г) 450 г.

9. Ряд продуктів з найбільшим вмістом білків:

А) риба, творог, виноград, яйця;

Б) яблука, олія, ікра, яйця;

В) горох, творог, риба, м'ясо;

Г) м'ясо, кавун, соя, вершкове масло.

10. Вкажіть продукти згоряння білків:

А) карбон (ІІ) оксид, вода, азот;

Б) карбон (ІV) оксид, вода, азот;

В) карбон (ІІ) оксид, вода, аміак;

Г) вуглець, азот, вода.

11. Вкажіть функціональну групу білків, яка обумовлює основні властивості:

А) аміногрупа;

Б) гідроксигрупа;

В) карбоксильна;

Г) нітрогрупа.

12. Завдяки яким зв’язкам утримується вторинна структура білків?

А) Водневим;

Б) йонним;

В) металічним;

Г) складноестерними містками.

 

docx
Додав(-ла)
Пашко Вікторія
Додано
21 березня 2021
Переглядів
848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку