Тест до казки "Співуча пір'їнка" Василя Сухомлинського

Про матеріал
Перевірити в учнів знання казки В.Сухомлинського"Співуча пір'їнка", як вони запам'ятали найважливіші для розуміння висловлювання, виділяють певні факти, усвідомлюють зміст прочитаного тексту, вибір правильної відповіді на запитання до тексту з кількох пропонованих варіантів. Це зумовлює необхідність систематичного застосування, завдань на вибір, врахування в оцінюванні навчальних досягнень індивідуальних особливостей учнів під час карантину.
Перегляд файлу

                                     C:\Users\user\Pictures\Співуча%20пірїнка.png

 

     Тест до казки В.Сухомлинського «Співуча пір’їнка»

  1. Як називається дивовижний птах?

А) Гоготун

Б) Стрепет

В) Першоптах

       2. Чим співає цей птах?

              А) крилом

              Б) хвостом

              В) голосом

      3. Продовжити речення: «Має він у своєму крилі особливу ……»

              А) співучу ниточку

              Б) співучу сопілку

              В) співучу пір’їнку

      4. Коли птах захоче співати, що він робить?

              А) сідає на дерево

              Б) розправляє крила

              В) злітає до небес

       5. Який лунає свист, коли співає пір’їнка?

               А) тихенький

               Б) тонкий

               В) лагідний

        6. Яке трапилось лихо з птахом?

                 А) вивихнув ніжку

                 Б) потрапив під зливу

                  В) загубив пір’їнку

          7. Куди впала пір’їнка?

                  А) на землю

                  Б) на воду

                  В) на траву

           8. Хто знайшов співучу пір’їнку?

                  А) дівчинка

                  Б) хлопчик

                  В) дідусь

            9. Як його було звати хлопчика?

                   А) Сергійко

                   Б) Семенко

                    В) Славко

           10. Що попросив Стрепет у хлопчика?

                   А) показати дорогу

                   Б) попити водички

                    В) віддати пір’їнку

           11. Кого часто згадував чоловік?

                    А) учителя

                    Б) бабусю

                    В) Стрепета

             12. Продовжити речення: «У кожної людини є своя…….»

                     А) мета

                     Б) любов

                     В) співуча пір’їнка

Відповіді до тесту: 1-Б; 2-А; 3-В; 4-Б; 5-Б; 6-В; 7-А; 8- Б; 9-А; 10-Б; 11-В; 12-В.

docx
Додано
17 травня 2020
Переглядів
433
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку