16 червня о 18:00Вебінар: Збереження здоров’я дітей з особливими освітніми потребами

Тест "Експресіонізм та постмодернізм"

Про матеріал
Тестові завдання допоможуть визначити рівень сформованості навчальних досягнень учнів.
Перегляд файлу

Мистецтво 9 клас

Тестування з тем :  «У пошуках художньої експресії»  та «Постмодернізм»

1. (1 бал) Яка країна є батьківщиною  експресіонізму?

А) Росія ;

Б)Німеччина;

В) Італія.

2.(1 бал) Яка подія стала поштовхом для виникнення експресіонізму?

А)Перша світова війна;

Б) Друга світова війна; 

В) «Помаранчева»  революція .

3.(1 бал) Який мотив є основним в живописі експресіоністів?

А) Мотив душевного спокою;

Б) Мотив крику, жахів та безнадії; 

В) Мотив краси людської душі.

4. Яка картина Е. Мунка стала справжнім брендом та постійно використовується в рекламі , кіно?

А)Соняхи ;

Б) Демон, що сидить;

В) Крик.

5. (1 бал) Відомий сюрреаліст Сальвадор Далі вважав що, джерелом творчості має бути:

А) Сфера підсвідомості, сни , галюцинації;

Б) Реальні події;

В) Міфологічні сюжети.  

 

 

 

 

6. (1 бал) Композитор, який виробив оригінальну систему в музиці – додекафонію, в якій панує атональність та дисонанс – це 

А) П.Чайковський;

Б) М. Леонтович;

В) А. Шенберг. 

7. (1 бал) Хто мав першу виставку реді-мейдс в Нью-Йорку?

А) Марсель Дюшан;

Б) Сальвадор Далі;

В) Ігор Стравинський.

8. (1 бал) Поширеними формами дадаїзму  є :

А) Реді-мейдс, асамбляж, фотомонтаж;

Б) Колаж, скульптура в мініатюрі;

В) Вітраж та фресковий живопис.

9.(1 бал)  Крапельна техніка «дріппінг» виконувалась наступним чином - 

А) Розхлюпуванням фарб з  пензлів та продірявленого відра ;

Б) Використанням одноколірної гамми;

В) Використання лише геометричних фігур.

10.(1 бал) Автор зображення на банці «Кока-кола» - 

А) Енді Ворхол;

Б) Оделон  Редон;

В) Джексон Поллок.

11. Коли виникло кінетичне мистецтво ?

А) в ХХ ст.

Б) в V  ст.

В) в І ст. до н.е.

12.( 1 бал) Рухові установки з різними типами двигунів, що роблять скульптуру рухомою це - 

А) Станки;

Б) Верстати;
В) Мобілі.

 

 

Правильні відповіді:

1)Б ; 2)А; 3)Б; 4)В; 5)А; 6)В; 7)А; 8)А; 9)А; 10)А; 11)А; 12)В.

docx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
5 лютого
Переглядів
527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку