12 серпня о 18:00Вебінар: Краще раз побачити: універсальні інтернет-ресурси для унаочнення навчального матеріалу

Тест "Історія, історики, письменники та поети"

Про матеріал
Тести складено для перевірки засвоєння учнями навчального матеріалу з курсу "Історія України". Підручник "Вступ до історії", автор О.В.Гісем.
Перегляд файлу

 Тема     «Історія, історики, письменники та поети»

1.Батьком української історії сучасні історики вважають:

А) М.Грушевського;                                         Б) М.Костомарова;

В) Нестора-Літописця;                                     Г) Д. Бантиша -Каменського.

2. Перші історичні твори називались:

А) поеми;                     Б) літописи;                  В) думи;                     Г) міфи.

3. Не був автором козацьких літописів:

А) С.Величко;                                                    Б) Г.Грабянка;       

В) В.Антонович;                                                Г) Р.Ракушка-Романовський.

4. Першим істориком України вчені вважають:

А) М.Костомарова;                                            Б) М.Грушевського;

В) Нестора-Літописця;                                      Г) Д. Бантиша -Каменського.

5. Автором історичних праць «Руїна», «Мазепа», «Богдан Хмельницький» є:

А) М.Костомаров;                                              Б) Д.Яворницький;

В) Ф.Прокопович,                                              Г) М.Грушевський.

6. Найповніше узагальнююче дослідження історії України від найдавніших часів до другої половини ХVІІ ст. належить:

А) Д.Яворницькому;                                          Б) М.Грушевському;

В) В.Антоновичу;                                              Г) П.Кулішу.

7. Наука, що вивчає розвиток історичної думки, називається:

А) археологія;          Б) історіографія;         В) етнографія;        Г) хронологія.

8. Автором першого історичного роману «Чорна рада» був:

А) Т.Шевченко;       Б) І.Франко;           В) П.Куліш;           Г) М.Старицький.

9. Який твір середини  ХVІІ ст. тривалий час був своєрідним підручником з історії та витримав близько 30 видань:

А) «Синопсис»;                                                   Б) «Повість минулих літ»;

В) «Історія Малої Росії»;                                   Г) «Слово о полку Ігоревім».

10. Сукупність пов’язаних між собою важливих фактів життя суспільства:

А) історичний факт;                                           Б) історична подія;

В) історичне явище;                                           Г) історичний процес.

Правильні відповіді:

1-В,    2-Б,    3-В,     4-Г,      5-А,     6-Б,     7-Б,    8-В,      9-А,       10-Б.

 

docx
Додано
13 травня
Переглядів
218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку