Тест "Куля та сфера"

Про матеріал
Матеріал для проведення математичного диктанту для учнів 11 класу з теми "Куля та сфера"
Перегляд файлу

Математичний диктант «КУЛЯ та СФЕРА»

 

1.   (1б) Поверхня, яка складається із всіх точок простору, що знаходяться на даній відстані (яка називається радіусом) від даної точки (яка називається центром) називається:

кулею           сферою       колом           кругом        

еліпсом

2.   (1б) Відрізок, який з'єднує центр сфери з точкою сфери, називається: радіусом сфери         хордою сфери                

діаметром сфери 

центром сфери               

діаметральним перерізом

3.   (1б) Площина, яка проходить через центр кулі (сфери), називається

довільною площиною перерізу;                   радіусом перерізу           діаметром перерізу              діаметральною площиною дотичною площиною.

4.   (1б) Об’єм кулі дорівнює:

 VimageR3  V imageHR2     

                     

           

V4R2               

           

V4HR2

 

 image2image

 

5.                 (1б) Радіус кулі дорівнює image см. Всередині чи поза кулею розміщена точка А, якщо вона віддалена від центра кулі на 1 см.

поза кулею  всередині кулі       на поверхні кулі 

неможливо визначити

 

6.                 (1б) Нехай відстань від центра кулі (сфери) до площини дорівнює d, а радіус кулі (сфери) дорівнює r. Як розміщені в просторі куля (сфера) і площина, якщо d > r?

не мають спільних точок          мають тільки одну спільну точку перетинаються по кругу (колу)      неможливо визначити  площина перпендикулярна до діаметра

7.                 Кулю перетнуто січною площиною на відстані 8см від центра кулі. Радіус кулі дорівнює10 см. Знайдіть площу великого круга (Sкр.). У відповідь запишіть число image.

8.                 Кулю перетнуто січною площиною на відстані 8см від центра кулі. Радіус кулі дорівнює10 см. Знайдіть довжину великого кола (Скр.)У відповідь запишіть число image.

9.                 Кулю перетнуто січною площиною на відстані 8см від центра кулі. Радіус кулі дорівнює10 см. Знайдіть радіус перерізу.

10.             КулюІ перетнуто січною площиною на відстані 8см від центра кулі. Радіус кулі дорівнює10 см. Знайдіть площу перерізу (Sпер). У відповідь запишіть число image.

11.             Тіло, яке складається із всіх точок простору, які знаходяться на відстані не більшій даної (яка називається радіусом ) від даної точки (яка називається центром ) називається кулею сферою колом кругом еліпсом

12.             (1б) Відрізок, який з'єднує дві точки сфери і проходить через центр сфери, називається   радіусом сфери  хордою сфери діаметром сфери  центром сфери

відстанню до площини перерізу

13.             Радіус кулі image. Він утворює з площиною перерізу кут 45°. Знайдіть відстань до площини перерізу. У відповідь запишіть цифру.

 

pdf
Додано
23 листопада 2023
Переглядів
246
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку