Тест на тему: !Імпресіонізм"

Про матеріал

Тестові завдання у формі творчого диктанту дозволять перевірити рівень сформованості знань учнів про стиль імпресіонізму, його ознаки, основних представників і знакові полотна

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий диктант ІМПРЕСІОНІЗМ 9-й клас Мистецтво Автор: вчитель історії і правознавства ЗЗСО «КСЛІ» Гук Олександр Іванович

Номер слайду 2

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Яку країну називають батьківщиною імпресіонізму? Хто такі Клод Дебюссі і Моріс Равель? З чого починається історія імпресіонізму? Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 1 А. Іспанія. Б. США. В. Франція. Г. Австрія. А. архітектори. Б. скульптори. В. музиканти. Г. поети. А. з першої книги про стиль. Б. з першої виставки. В. з першої газетної статті про митців-імпресіоністів. Г. з першого музичного твору.

Номер слайду 3

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Хто вважається одним із засновників імпресіонізму у музичному мистецтві? Хто вважається одним із засновників імпресіонізму у скульптурі? Хто вважається одним із засновників імпресіонізму у живопису? Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 2 А. Едгар Дега. Б. Вінсент Ван Гог. В. Жорж-П’єр Сера. Г. Клод Дебюссі. А. Огюст Роден. Б. Поль Гоген. В. Едуард Мане. Г. Микола Бурачек. А. Вінсент Ван Гог. Б. Огюст Роден. В. Олександр Мурашко. Г. Клод Моне.

Номер слайду 4

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Про яку картину іде мова? «... серія з одним мотивом, але з різним освітленням залежно від часу доби, пори року...» Про яку картину іде мова? «не намагається відтворити дійсність, наслідувати природу, а прагне передати своє власне враження від неї…» Про яку картину іде мова? «... варіанти малював 11 разів, змінюючи їхню кількість... з домінуванням насичених відтінків жовтої фарби...» Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 3 А. «Імпресія. Схід сонця». Б. «Руанський собор». В. «Танцівниці у блакитному». Г. «Селянська родина». А. «Співачка Іветт Гільбер». Б. «Поцілунок». В. «Бал у Мулен-де-ла-Галетт». Г. «Імпресія. Схід сонця». А. «Соняшники». Б. «Вітрила». В. «Жінка з квітами». Г. «Танцівниці у блакитному».

Номер слайду 5

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Про кого іде мова? «... зображував танцівниць у граційних позах під час репетицій чи виступів на сцені. Також він нерідко малював скачки...» Про кого іде мова? «Він ввів до художньої практики серії картин з одним мотивом, але з різним освітленням залежно від часу доби, пори року» Про кого іде мова? «... взагалі поїхав на Таїті, подалі від цивілізації, щоб «злитися з природою» і малювати «первісне» життя...» Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 4 А. Клод Моне. Б. Каміль Піссарро. В. Огюст Ренуар. Г. Едгар Дега. А. Клод Моне. Б. Альфред Сіслей. В. Поль Сезанн. Г. Анрі де Тулуз-Лотрек. А. Моріс Равель. Б. Вацлав Ніжинський. В. Поль Гоген. Г. Стефан Малларме.

Номер слайду 6

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Як називається техніка нанесення фарб на полотно у вигляді маленьких точок або квадратів? Як називається передача в картині змін кольору, зумовленого дією сонячного світла під час роботи художника на відкритому повітрі? Як називається розкладання складного колірного тону на чисті кольори, які наносили на полотно окремими мазками? Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 5 А. візуальність. Б. гротеск. В. пуантилізм. Г. емпіризм. А. етюд. Б. пленер. В. колаж. Г. меандр. А. синестезія. Б. дивізіонізм. В. мультиплікація. Г. симетрія.

Номер слайду 7

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Про який твір іде мова? «... хотів створити героїчний образ... вдалося проникнути в повсюдну культуру як символ інтелектуальних зусиль» Про який твір іде мова? «... позували друзі та знайомі... глядач ніби відчуває музику, що лунає з картини» Про який твір іде мова? «... проявилися характерні примхливість вишуканої мелодики, колористичність гармонії, витонченість барвистої оркестровки...» Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 6 А. «Натюрморт». Б. «Мислитель». В. «Благовіщення». Г. «Ареареа (пустотливий жарт)». А. «Стіл, серветка, фрукти». Б. «Руанський собор». В. «Бульвар Монмартр навесні». Г. «Бал у Мулен-де-ла-Галетт». А. «Вечірня Венеція». Б. «Благовіщення». В. «Післяполудневий відпочинок фавна». Г. «Літній день».

Номер слайду 8

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Як називається картина? Як називається картина? Як називається картина? Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 7 А. «Березень». Б. «Благовіщення». В. «Літо (фрагмент)». Г. «Біле і чорне». А. «Сена біля Асн'єра». Б. «Літній день». В. «Гранд-канал у Венеції». Г. «Імпресія. Схід сонця». А. «Карусель». Б. «Бал у Мулен-де-ла-Галетт». В. «Енсор з масками». Г. «Жінка з квітами».

Номер слайду 9

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Хто автор картини? Хто автор картини? Хто автор картини? Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 8 А. Огюст Роден. Б. Поль Сезанн. В. Анрі де Тулуз-Лотрек. Г. Поль Сіньяк. А. Альфред Сіслей. Б. Едуард Мане. В. Вінсент Ван Гог. Г. Моріс Равель. А. Каміль Піссарро. Б. Микола Бурачек. В. Поль Гоген. Г. Клод Дебюссі.

Номер слайду 10

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Яка ідея притаманна картині? Яка ідея притаманна картині? Яка ідея притаманна картині? Варіант І Варіант ІІ Варіант ІІІ Питання 9 А. еклектизм. Б. абстрактність. В. декоративність. Г. кубічність. А. містичність. Б. трагічність. В. конструктивність. Г. інтелектуальність. А. графічність. Б. релігійність. В. потворність. Г. примітивність.

Номер слайду 11

9-й клас Мистецтво Творчий диктант При характеристиці якої картини вперше було використано термін «імпресіонізм»? Варіант І Питання 10

Номер слайду 12

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Яка з картин вважається прикладом урбаністичного мистецтва? Варіант ІІ Питання 10

Номер слайду 13

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Яка з картин створена у техніці пуантилізму? Варіант ІІІ Питання 10

Номер слайду 14

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Яка з картин належить пензлю П’єра Огюста Ренуара? Варіант І Питання 11

Номер слайду 15

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Автором якого з мистецьких творів був Огюст Роден? Варіант ІІ Питання 11

Номер слайду 16

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Яка з картин належить авторству відомого українського художника Олександра Мурашка? Варіант ІІІ Питання 11

Номер слайду 17

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Серія якої з картин складалася аж з 30 творів? Варіант І Питання 12

Номер слайду 18

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Яка з картин є характерною для стилю постімпресіонізму? Варіант ІІ Питання 12

Номер слайду 19

9-й клас Мистецтво Творчий диктант Яку з картин продав Вінсент Ван Гог за свого життя? Варіант ІІІ Питання 12

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Носіковська Лілія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Рябчук Ольга Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Вінницька Марія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Єрмак Марина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Макаренко Анна
    Дякую, дуже сподобалось!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
ppt
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
21 жовтня 2018
Переглядів
8223
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку