Тест на тему Велоспорт

Про матеріал

Тест на тему Велоспорт для мтб тіпів пон пон пон пон пон п нпопнпопоопоппппппппппппппппппппппппппппппппппппппппппппппппппп

Перегляд файлу

Тема: Короткі відомості про життя митця, лауреата Нобелівської премії Ґ. Ґарсіа Маркеса. Синтез реального і фантастичного в оповіданні «Стариган із крилами». Відображення моральної деградації людства.

Маркес Габріель Гарсіа. Біографія Габріеля Гарсіа Маркеса — УкрЛібНародився Хосе Габріель Гарсія Маркес 6 березня 1928 р у Колумбії в містечку Аракатака - бананового порту на березі Карибського моря.

Він був старший з 16  дітей.

Коли Гарсіа Маркес був ще дитиною, його батько, низькооплачуваний телеграфіст, переїхав з дружиною в інше місто, залишивши Габріеля на виховання батькам дружини.

Спочатку навчався у єзуїтській школі та національному колежі.

У 1947р. вступив на юридичний факультет Національного університету у Боготі. Але у 1948р. через початок тривалих і кривавих війн у Колумбії, університет було закрито, і він переїхав до Картахена. Там  письменник продовжив своє юридичну освіту і два роки по тому став репортером у газеті «Геральд», де вів постійну рубрику «Жираф».

Габриэль Гарсиа Маркес :: Личная жизнь и семья :: Жена. Мерседес ...У 1954 р. Гарсіа Маркес знову повертається в університет і стає репортером «Спостерігачі». Свої газетні статті підписував псевдонімом Септімус.

У 1958 він одружився з Мерседес Барча , у яку я закохався будучи студентом в університеті.

 1959 року у них народився перший син Родріго, а через три роки  — Гонсало. Він дуже хотів доньку, схожу на дружину, але більше дітей у них не було.

 І тільки у 1961р. повернувся до Латинської Америки він цілком присвятив себе літературі.

У 1982 році йому було  присуджено Нобелівську премію з літератури: «за романи і оповідання, в яких фантазія і реалізм поєднані у світі уяви, що віддзеркалює життя і конфлікти цілого континенту».

История любви, породившая шедевры: Габриэль Гарсиа Маркес и ...На схилі літ Габрієля Маркеса почали переслідувати хвороби, давалися взнаки невтомна праця, переїзди-мандрівки та життєві звички письменника. Під час роботи Маркес нерідко викурював по три пачки цигарок на день, ймовірно, це стало причиною виникнення ракової пухлини у легенях, яку виявили у 1989 році. Йому відводили жити лише кілька місяців чи рік… Але лікування і невідступна, після операції у 1992 році, вірна турбота Мерседес допомогли знову.

У 1999 році Маркесу поставили новий діагноз — рак лімфатичної системи. Йому довелося перенести дві складні операції в США і Мексиці і довгий курс лікування. Відтак це призвело до чималої кількості чуток та поголосів про здоров'я відомого письменника та його смерть.

Маркес: геній, маг і друг повій | Новини на Gazeta.uaУ серпні 2004 року Маркес продав права на екранізацію свого роману «Кохання під час холери» голлівудській кінокомпанії «Stone Village Pictures». Бюджет цієї кінострічки склав 40 млн. доларів США.

Помер письменник 17 квітня 2014 року на 88-му році життя у своєму будинку в Мехіко від пневмонії.

У нього є дуже багато творів, відзначених Нобелівською премією, серед яких «Осінь патріарха», «Хроніка об’явленої смерті», «Полковнику ніхто не пише», «Кохання під час чуми», «Похорони великої мами», «Сто років самотності».

 

Своєрідність образу янгола: його безпорадність і терпимість до людей, спорідненість з людською природою.

 

Роль символів в оповіданні «Стариган з крилами»

«Стариган із крилами» належить до напрямку магічного реалізму.

Тема – розлад людських взаємин у світі; відображення моральної деградації людства.

Ідея – ідея духовного зцілення людства з допомогою вічних божих істин, які приносять на землю янголи.

Оповідання багате на символіку.

 

Образи-люди

Образи світу природи

Образи світу людей

Стариган з крилами -  Божий посланець, символ знехтуваної віри та уособлення Природи.

Хлопчик - жорстоке дитя хворого суспільства.

Жінка-павук - символ деградації суспільства.

Пелайо та Елісенда -  втілення приземленості

Дощ -символ необхідності духовного очищення землі.

Морська стихія - бурхливе й суперечливе життя.

Морський вітер - відчуття свободи.

 

Селище - модель людства

 

 

docx
Додано
22 травня 2023
Переглядів
191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку