Тест. "Праця неповнолітніх"

Про матеріал
Тест для рефлексії на уроці та у дистанційному навчанні з правознавства для учнів 9 класу.
Перегляд файлу

Тест. Праця неповнолітніх.

 

  1.         Угода між працівником і власником підприємства або уповноваженим, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу з дотриманням трудового розпорядку називається: А)контракт, Б)домовленість, В)заповіт, Г) трудовий договір.
  2.         Трудова угода з неповнолітніми укладається: А) письмово, Б)усно, В)з одним із батьків, письмово, Г)усно з одним із батьків.
  3.         Працевлаштування 14 річного підлітка можливе: А)самостійно, Б)за письмовою угодою, В)з дозволу одного з батьків, Г) у присутності служби у справах дітей.
  4.         Нормативний акт, що регулює відносини у сфері працевлаштування називається: А) Кодекс законів про працю, Б)адміністративний Кодекс, В)Кодекс законів про дисципліну і працю, Г)сімейний Кодекс.
  5.         Неповнолітній при працевлаштуванні пред’являє: А)паспорт, Б)свідоцтво про народження, В)медичну книжку, Г)трудову книжку.
  6.         Чи можливе звільнення неповнолітнього без його згоди? А)так, у випадку грубого недотримання техніки безпеки на робочому місці, Б)ні, неможливо без згоди одного з батьків, В)ні, неможливо без згоди служби у справах дітей, Г)так, можливо у випадку поновлення працівника на попередньому місці роботи.
  7.         Чи повний робочий день працюють неповнолітні? А)так, Б)ні, В)4 години, Г) 6 годин.
  8.         Чи має право неповнолітній на повну виплату заробітної плати при неповному робочому дні час під час навчального року? А)так, Б) ні, В)оплата праці пропорційна виконанню роботи, Г)так оплачується однаково, як і під час канікул.
  9.         Чи можуть неповнолітніх залучати до виконання перенесення важких вантажів? А) так, Б)ні, В) у випадку форс мажору.
  10.    Як повинен діяти неповнолітній працівник, якщо він вирішив залишити роботу? А) написати заяву про звільнення, Б)піти з роботи і більше не повертатися, В)повідомити керівництво про своє звільнення, Г)написати заяву та відпрацювати два тижні.

 

 

docx
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
657
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку