Тест "Ребуси і кросворди"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе вчителю в ігровій формі закріпити вивчене на уроках трудового навчання або перевірити домашнє завдання.
Перегляд файлу

Ребуси і кросворди для тижня трудового навчання в школі

Ребуси

Голка

Страва

Тканина

Вишивка

Бісер

Мереживо

Ножиці

Нитка

 


Вареники

Борщ

Хліб

Кухар

Швачка

Господарка

Гачок

Тісто

Кухня

Міксер

Ніж

Фартух

 

Модель

Сіль

Спідниця

Каструля


Кросворди

1. Кросворд „Українські вироби з тіста”

  1. Він буває пшеничний, житній, гречаний. (хліб)
  2. (по вертикалі) Їх заправляють часником, сіллю і олією, подають до борщу. (пампушки)
  1. (по горизонталі) Їх начиняють яблуками, сливами, абрикосами, сиром і випікають у духовці. (пироги)
  2. Вони бувають з картоплею, капустою, сиром, вишнями. (вареники)
  3. Коли на розігріту сковороду, змащену салом чи олією, розливають тісто тонким шаром і підсмажують його з обох боків, то отримують цю страву. (млинці)
  1. Коли від прісного тіста відщипують невеликі шматочки і варять в підсоленому окропі, то отримують цю страву. (галушки)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1.  Просте печиво, приготовлене з прісного тіста і підсмажене на олії. (вергуни).
  2. Кругленькі млинці, приготовлені на вчиненому (дріжджовому) тісті. (оладки).
  3. Найдавніший вид хліба, що виготовлявся з прісного тіста. (коржі)

Святковий хліб. (паска

2. Кросворд „Українські національні страви”.

  1. Український компот.
  2. Українська страва з прісного тіста.
  3. Святковий хліб.
  4. Козацька їжа.
  5. Національна українська закуска.
  6. Національна перша страва.

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Кросворд „Шви вишивання”

 По горизонталі: 2. Шов, який використовується для обметування петель швейного виробу та зрізів тканини. 3. Шов, назва якого походить від спеціальних круглих п’ялець. 4. Різновид „петельного” шва. 6. Шов „козлик”, виконаний різноко­льоровими нитками у декілька рядків.

По вертикалі: 1. Шов, що складається з ряду косих стібків, які щільно прилягають один до одного. 5. Шов, який з лицево­го боку утворений рядом перехрещених стібків.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Кросворд „Робота на швейному устаткуванні”

По горизонталі: 1. Подає нитку голці, човникові, затягує стібок та скидає нитку з бобіни чи котушки для отримання наступного стібка. 5. Притискає матеріал до голкової пластини і рейки, сприяючи переміщенню його на довжину стібка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

3

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По вертикалі: 2. Служить для переміщення матеріалів на довжину стібка. 3. Призначена для проколювання матеріалів, проведення через них верхньої нитки та утворення петлі з цієї нитки. 4. Захоплює петлю голки, розширяє її, обводить навко­ло шпульки, здійснює переплетення верхньої та нижньої ниток.

 

 

docx
Додано
6 лютого 2019
Переглядів
5946
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку