Тест "Регуляція травлення. Харчові розлади та їх запобігання" 8клас

Про матеріал
Тест "Регуляція травлення. Харчові розлади та їх запобігання" 8клас (за підручником Базанова Т. І. Б 17 Біологія : підруч. для 8 класу загальноосвіт. навч. закл. / Т. І. Ба- занова, Ю. В. Павіченко, Ю. О. Кузнецова. — Київ : Літера ЛТД, 2016. — 256 с. : іл.)
Перегляд файлу

Тест "Регуляція травлення. Харчові розлади та їх запобігання"  8клас

(за підручником  Базанова Т. І.

Б 17 Біологія : підруч. для 8 класу загальноосвіт. навч. закл. / Т. І. Ба-

занова, Ю. В. Павіченко, Ю. О. Кузнецова. — Київ : Літера ЛТД,

2016. — 256 с. : іл.)

 

1.Секрецію шлункового соку стимулюють такі чинники як…

А)запах їжі

Б)смак їжі

В)вигляд їжі

Г)рецептори кишечника

Д)нейрони довгастого мозку

Е)нейрони мозочка

Є)рецептори ротової порожнини

2.Виділення шлункового соку починається з моменту…

А)потрапляння їжі у шлунок

Б)відчуття запаху їжі

В)пережовування їжі

Г)ковтання їжі

3)Які процеси травлення запускає надходження хімусу у дванадцятипалу кишку?

А)утворення холецистокініну

Б)утворення секретину

В)вироблення жовчі

Г)виділення жовчі у дванадцятипалу кишку

Д)скорочення м’язів шлунку

Е)секрецію шлункового соку

4)Визначте порядок етапів виділення слини під час їжі.

А)смакові рецептори розпізнають характер їжі

Б)надходження нервових імпульсів у слинні залози від головного мозку

В)їжа потрапляє у рот

Г)інформація про їжу надходить у центр слиновиділення

Д)виділення слини у ротову порожнину

5)Які м’язи забезпечують процес ковтання?

А)ковтальні м’язи язика

Б)ковтальні м’язи глотки

В)ковтальні м’язи верхньої частини стравоходу

Г)гладенькі м’язи стравоходу

6)Завдяки яким процесам їжа рухається по стравоходу?

А)подразнення їжею нейронів стінок стравоходу

Б)скороченню кільцевих м’язів стравоходу позаду грудки

В)скорочення гладеньких м’язів стравоходу

Г)затримці дихання під час ковтання

7)У відповідь на які процеси епітелій шлунку виділяє гастрин?

А)хімічні подразнення їжею стінок шлунку

Б)механічні подразнення їжею стінок шлунку

В)запах їжі

Г)вигляд їжі

8.На які органи травної системи діють секретин та холецистокінін?

А)підшлункову залозу

Б)печінка

В)жовчний міхур

Г)товстий кишечник

9.Оберіть чинники, що викликають захворювання зубів

А)холодна їжа

Б)гаряча їжа

В)розгризання шкарлупи горіхів

Г)чищення зубів зубною ниткою

10.Оберіть ознаки харчового отруєння.

А)нудота

Б)біль у животі

В)запаморочення

Г)блювота

Д)пронос

Е)головний біль

Є)зубний біль

11.Які чинники негативно впливають на слизову оболонку травного каналу?

А)алкоголю

Б)тютюн

В)нерегулярне харчування

Г)неякісна їжа

Д)газовані напої з барвниками

Е)вживання в їжу бобових культур

12.Вкажіть бактеріальні кишкові захворювання.

А)ботулізм

Б)черевний тиф

В)дизентерія

Г)сальмонельоз

Д)гельмінтоз

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1)а б в

2)б

3)а б в г

4)в а г б д

5)а б в

6)а б в

7)а б

8)а б в

9)а в

10)а б г д е

11)а б в г д

12)а б в г

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку