12 серпня о 18:00Вебінар: Краще раз побачити: універсальні інтернет-ресурси для унаочнення навчального матеріалу

Тест "Річки,їхня будова". Природознавство

Про матеріал
Вчити учнів стежити за розвитком думки, сприйманням інформації; помічати в тексті слова, найважливіші для розуміння висловлювання, виділяти певні факти, усвідомлювати зміст прочитаного тексту, вибір правильної відповіді на запитання до тексту з кількох пропонованих варіантів. Це зумовлює необхідність систематичного застосування,завдань на вибір, врахування в оцінюванні навчальних досягнень індивідуальних особливостей учнів, їхніх читацьких інтересів.
Перегляд файлу

                              Тест « Річки, їхня будова»

                  Результат пошуку зображень за запитом фото річки

  1. Які шари грунту проходить вода після дощу?

А) пісок

Б) глина

В) пісок та глина

       2. Продовжіть речення: «Джерельна вода….»

              А) прозора, чиста та холодна

              Б) брудна та холодна

               В) чиста та тепла

         3. Місце де бере початок річка називають…..?

               А) струмком

               Б) витоком

               В) притокою

          4. Витоком річки може бути …..?

               А) болото

                Б) болото та джерело

                В) болото, джерело та озеро

           5. Як називається заглибина, в якій тече річка?

                А) виток

                Б) русло

                В) яма

         6. Яка на смак вода в річках?

             А) солона

             Б) прісна

             В) гірка

        7. Зниження, де тече річка називають…..?

            А) долиною

            Б) яром

            В) руслом

       8. Гирло це місце, де річка впадає….?

            А) в море

           Б) в море,  озеро та іншу річку

            В) в іншу річку

       9. У великі річки впадають менші,  їх називають ?

            А) долинами

            Б) притоками

            В) витоками

      10. Як визначити , де лівий берег, а де - правий ?

            А) потрібно мати  компас

            Б) стати обличчям проти  течії

            В) стати обличчям за течією

      11. Річки поділяють на …..?

           А) рівнинні та гірські

            Б) спокійні та бурні

      12. Коли річки стають повноводними?

           А) під час дощу та танення снігу

           Б) під час грози

 

 

Відповіді до тесту: 1-В; 2-А; 3-Б; 4-В; 5-Б; 6-Б; 7-А; 8-Б; 9-Б; 10-В; 11-А; 12-А.

           

 

docx
Додано
10 березня
Переглядів
300
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку