Тест "Сільське господарство України. Рослинництво.

Про матеріал
Тест з географії 9 класу на тему: Сільське господарство України. Рослинництво.
Перегляд файлу

9 клас     П.І. ______________________________________________________

 

ТЕСТ: Сільське господарство України. Рослинництво.

1. Рослинництво України за вартістью продукції складає…

А. 30%;                 Б. 50%;                    В. 70%;                       Г. 80%.

 

2. Найбільшу кількість сільськогосподарської продукції виробляють області:

А). Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька;                                        Б). Вінницька, Полтавська, Дніпропетровська, Харківська, Київська;

В). Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська;         Г). Сумська, Чернігівська, Житомирська, Тернопільська, Чернівецька.

 

3. Україна експортує…

А). пшеницю, соняшник, сою, ріпак, плоди, овочі;

Б). кукурудзу, рис, гречку, цукровий буряк, лікарські рослини;

В). просо, картоплю, баштанні культури, виноград, яблука;

Г). пшеницю, горох, льон, ефіроолійні культури, овочі.

 

4. Частка ріллі у структурі сільськогосподарських угідь України...

А). 6%;                      Б). 14%;                    В). 70%;                     Г). 79%.

 

5. Сукупність компаній, що виробляють та переробляють сільськогосподарську продукцію називають…

А). Транснаціональна корпорація;

Б). Агрохолдинг;

В). Агропромисловий комплекс.

 

6. Оберіть 4 культури, які найбільше вирощують в Одеській області:

А). пшеницю;           Б).ячмінь,                   В). овес,                Г). просо,

Д). гречку,                Е).рис,                        Ж). горох,             З). жито.

 

7. Зернобобова культура, 2/3 врожаю якої йде на експорт…

А). горох;                    Б). соя;                     В). квасоля;            Г) нут.

 

8. Технічна культура, за експортом якої Україна посідає ІІІ місце в світі…

А). ріпак;                  Б). льон;                      В). конопля;            Г). буряк.

 

9. До ефіроолійних культур належить…

А). тютюн;              Б). троянда;                  В). ріпак;                Г). льон.

 

10. Гарбузи, кавуни, кабачки, патисони – це…

А). ягідні культури;                                  Б). фуражні культури;

В). кормові культури;                              Г). баштанні культури.

 

11. Основний регіон вирощування цукрового буряку…

А). Полісся;                                                Б). Степ;                                                   

В). Лісостеп;                                             Г). Приміська зона.

 

12. Посіви льону-довгунця зосереджені у…

А). Закарпатті;       Б). Степу;       В). Лісостепу;         Г). Поліссі.

 

 

 

 

 

 

ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ. Тема: Сільське господарство України. Рослинництво.

 

Відповідь

 

Відповідь

1

В

7

Б

2

Б

8

А

3

А

9

Б

4

Г

10

Г

5

Б

11

В

6

А, Б, Г, Е

12

Г

 

docx
До підручника
Географія 9 клас (Бойко В.М., Дітчук І.Л., Заставецька Л.Б., Гринюк Т. А., Смаль І. В., Харенко І. М.)
Додано
15 лютого
Переглядів
116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку