Тест «Стройова підготовка» в 10 класі з предмета «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ »

Про матеріал
Даний тест розроблен для проведення уроків "Захисту Вітчизни" в закладах професійної освіти згідно нових навчальних програм для учнів 10 класів. Тест складається з теоретичних занять.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тест «Стройова підготовка»

Номер слайду 2

Дістаємо листочки. Пишемо прізвище, ім'я, клас. По вертикалі ставимо цифри 1-12. Уважно читаємо питання і ставимо букву тільки правильної відповіді. Будь-які виправлення вважається помилкою. На кожне питання відводитися час 25 секунд.

Номер слайду 3

1. Ладом називають: А) встановлене Статутом розміщення військовослужбовців, підрозділів та військових частин для їх спільних дій у пішому порядку та на машинах;Б) військовослужбовці в шеренгах розташовані один біля іншого;В) рух без зброї і зі зброєю підрозділів і військових частин;

Номер слайду 4

2. Шеренга це: А) військовослужбовці, побудовані один за іншим на дистанціях, встановлених Статутом або командиром. Б) підрозділи побудовані на одній лінії. В) лад, в якому військовослужбовці розміщені один біля іншого на одній лінії на встановлених інтервалах.

Номер слайду 5

3. Права (ліва) край ладу. При поворотах ладу назви не змінюються: А) замикає. Б) фланг. В) направляючий.

Номер слайду 6

4. Сторона ладу, в яку військовослужбовці звернені особою (машини-лобовою частиною): А) ширина ладу. Б) фронт. В) тил.

Номер слайду 7

Тильна сторона ладу називається: А) сторона, протилежна фронту. Б) дистанція. В) військовослужбовці останньої шеренги.

Номер слайду 8

6. Інтервалом прийнято називати: А) лад, в якому військовослужбовці розташовані в потилицю один одному. Б) відстань по фронту між військовослужбовцями (машинами), підрозділами і військовими частинами. В) шеренги першої та другої лінії.

Номер слайду 9

Глибиною ладу вважають: А) відстань від першої лінії машин (попереду стоїть машини) до останньої лінії машин (позаду стоїть машини). Б) відстань від першої шеренги (попереду стоїть військовослужбовця) до останньої шеренги (позаду стоїть військовослужбовця). В) Відстань від першої шеренги (попереду стоїть військовослужбовця) до останньої шеренги (позаду стоїть військовослужбовця), а при діях на машинах - відстань від першої лінії машин (попереду стоїть машини) до останньої лінії машин (позаду стоїть машини).

Номер слайду 10

8. Відстань у глибину між військовослужбовцями( машинами), підрозділами та військовими частинами: А) глибина ладу. Б) стройова стійка. В) дистанція.

Номер слайду 11

9 . Ширина ладу це: А) колони. Б) відстань між військовослужбовцями. В) відстань між флангами.

Номер слайду 12

10. Стройова стійка одношереножному строю1. ___________ ____________ ____________4. ____________

Номер слайду 13

11. Стройова стійка в колону:1. ________________2. _________________ _________________4. _________________

Номер слайду 14

12. Стройова стійка двошереножному строю 1.___________________________2.___________________________3.__________________________4. ___________________________

Номер слайду 15

ВІДПОВІДІ

Номер слайду 16

Змінюємося з сусідом відповідями. Перевіряємо один одного. Поруч ставимо правильну відповідь. Підраховуємо скільки правильних відповідей і записуємо на листочку.

Номер слайду 17

Презентация подготовлена для урока «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ» в 10 классе учителем Бердянского УВК №1 «Мрія»Картамышевым Игорем Павловичем 1-А, 2- В, 3-Б, 4-Б, 5-А, 6-Б, 7-В, 8-В, 9-В 10-1. Лівий фланг 2. Інтервал 3. Правий фланг 4. Фронт ладу. 11-1. Дистанція 2. Глибина ладу 3. Замикає 4. Направляючий. 12-1. Перша шеренга 2. Повний ряд 3. Не повний ряд 4. Друга шеренга.

Номер слайду 18

Дякую за увагу. Презентація підготовлена для уроку «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ » в 10 класіучителем Бердянського НВК №1 «Мрія»Картамишевим Ігорем Павловичем

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, Основи медичних знань) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
2866
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку