Тест "Властивості арифметичного квадратного кореня"

Про матеріал
Тестові завдання можуть бути використані під час вивчення нового матеріалу, самостійної роботи так і для повторення властивостей арифметичного квадратного кореня у старших класах при підготовці до ДПА і ЗНО. Завдання складені від середнього до високого рівня складності. Бланк відповідей спільний для двох варіантів. Учні ,при вирішенні прикладів, поступово знаходять і зафарбовують клітинки з правильними відповідями на спільному бланку. В результаті отримують зображення числа П. В кінці роботи вчитель може зачитати коротку інформацію про виникнення числа П. Зручно оцінювати. Учні у захваті.
Перегляд файлу

Тема: властивості арифметичного квадратного кореня.

Мета: закріпити знання змісту властивостей арифметичного квад­ратного кореня з добутку, частки та степеня; відпрацювати вміння учнів застосовувати вивчені властивості для виконання обчислень зна­чення числових виразів, що містять квадратний корінь.

Завдання:

1 варіант

2 варіант

1)    =

1)    =

2)    =

2)    =

3)    =

3)    =

4)    =

4)    =

5)    =

5)    =

6)    =

6)    =

7)    =

7)    =

8)    =

8)    =

9)    =

9)    =

10)    =

10)    =

11)    =

11)    =

Бланк відповідей  ( спільний) :

-

2-

+

+

2+

-

3+

+

-

5-

+

 

     Число {\displaystyle \pi }π виникло в геометрії як відношення довжини кола до довжини його діаметра. Визначивши довжину дуги кола і його діаметр, а потім поділивши перше число на друге, дістанемо наближене значення числа π{\displaystyle \pi }. Але точність знайденого таким методом значення числа {\displaystyle \pi }π залежить від точності вимірювання довжини дуг і відрізків; крім того, ми ніколи не маємо справи з ідеальним колом.

     Вперше позначенням цього числа грецькою літерою π скористався британський (валлійський) математик Вільям Джонс (1706), а загальноприйнятим воно стало після робіт Леонарда Ейлера(1737). Це позначення походить від початкової букви грецьких слів περιφέρεια — оточення, периферія  периметр.

     Найраніші писемні наближені значення числа {\displaystyle \pi }π датуються майже 1900 роком д.н. е.; це 256/81 ≈ 3.160 (Єгипет) і 25/8 = 3.125 (Вавилон). Індійський текст Шатапатха-Брахмана дає значення {\displaystyle \pi }π як 339/108 ≈ 3.139.

     Архімед (287—212 до н.е), можливо, першим запропонував метод обчислення {\displaystyle \pi }π математичним способом. Для цього він вписував у коло і описував біля нього правильні багатокутники.

      Вчені завжди намагались обчислити число {\displaystyle \pi }π з максимально можливою точністю.

     Так у 1949 році за допомогою комп'ютера ENIAC було обчислено число {\displaystyle \pi }π до 2037 знаків, а у 1995  вже 4 млрд знаків.{\displaystyle 3<\pi <2{\sqrt {3}}}{\displaystyle 3<\pi <2{\sqrt {3}}}

В січні 2010 року рекорд був майже 2.7 трильйонів знаків, його встановив французький програміст Фабріс Беллар на персональному комп'ютері.

На данний час  встановлено, що у 500 млрд записі числа не має повторів комбінацій цифр.

Японець Акіра Харагучи встановив світовий рекорд: він запам'ятав цифри до 100-тисячного знаку. Щоб повністю  назвати число і зафіксувати рекорд йому знадобилося  16 годин. Українець Андрій Слюсарчук , відомий як «доктор π» спробував  назвати 30 млн цифр запису числа π .

Результат пошуку зображень за запитом "число пи"

 

   Пов’язане зображення

docx
До підручника
Алгебра 8 клас (Мерзляк А. Г., Полонський В. Б., Якір М. С)
Додано
17 лютого 2019
Переглядів
1995
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку