Тест " Здоров*я та життя"

Про матеріал
Тести допоможуть учням перевірити свої знання,а вчителеві заощадити час та зрозуміти рівень навченості учнів.
Перегляд файлу

image

1.          1. Чинники,що впливають на здоров'я:

imageimageа) а)стан навколишнього середовища;б) б)спосіб життя;      

в) в)звичкиг) г)медицина;     

д) д)спадковість

2.          2. Будь-які активності, в яких задіяно великі групи м’язів і які виконуються ритмічно в помірному темпі протягом щонайменше 10 хвилин тричі на день або 20-30 хвилин одноразово, називаються:

image       а) а) аеробними;                                                               image      б) б) анаеробними.

3.          3. Повноцінні білки є у продуктах:

image        а) а) рослинного походження                                  image       б) б) тваринного походження

4.          4. Які продукти особливо багаті на клітковину (харчові волокна)?

imageimageа) а) зелені овочі;    б) б) молочні продукти;  

в) в) солодощі;   г) г)вироби з цільного зерна.

5.          5.Чинники,що сприяють особистому здоров'ю:

imageimageа) а)харчування;   б) б)рухова активність

в) в)вміння керувати емоціями;г) г)відпочинок; 

д) д)особиста гігієна;  е) е)вміння швидко знаходити друзів

6.          6. Види рухової активності:

а)повільна;     б)помірна;     в)низька;       г)швидка;           д)інтенсивна

imageimageа) а)повільна;   б) б)помірна;

в) в)низька; г) г)швидка;

д)  д)інтенсивна

7.          7. Назвіть принцип рухової активності :

imageimageа) а)систематичність;б) б) дозованість

в) в)поступовість; г) г)різноманітність

8.          8. Виконання фізичних вправ сприяє розвитку фізичних якостей - це....

imageimageа) а)витривалість;б) б)сила;

в) в)швидкість;    г) г)гнучкість;   

9.          9.Порушення функцій організму,яке сталося через обмеження рухової активності, - це

imageimageа) а)гіпокенезія;       б) б)гіперкінезія;      

в) в)гіпотермія;      г) г)гіподинамія

10.      10. Життєві принципи це-

imageimageа) а) принцип керманичаб) б) принцип "золотої середини"

в) в) принцип оптимізмуг) г) принцип "бери і давай"

д) д) принцип милосердя

11.      11. Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту, це:

image          а) а) енергетична цінність продукту;                  image        б) б) харчова цінність продукту.

12.      Оздоровчі системи поділяються:

imageimageа) а) традиційніб) б) індивідуальні

в) в)сучасніг) г) групові

Ключ до тесту

1. а б г д (1 балів)

2. а (1 балів)

3. б (1 балів)

4. а г (1 балів)

5. а б в г д (1 балів)

6. б в д (1 балів)

7. а в г (1 балів)

8. а (1 балів)

9. г (1 балів)

10. а б в г (1 балів)

11. а (1 балів)

12. а в (1 балів)

 

pdf
Додано
3 листопада 2021
Переглядів
2454
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку