Загальна формула амінокислот:
Формула аміноетанової кислоти:
Вкажіть ознаки, що характеризують амінокислот:
Незамінними амінокислотами є ті, які:
Якщо у складі амінокислот кількість карбоксильних груп більша, ніж аміногруп, то індикатори у їх присутності проявляють:
Дайте назву речовині:
CH3 - CH2 - CH2 - CH(CH3) - CH(NH2) - CH2 - COOH
Вставити пропущену речовину в ланцюжку:
C2H5OH ---- CH3COH ---- ? ---- ClCH2COOH ---- NH2CH2COOH
Калій гідроксид повністю нейтралізував 2 - амінопропанову кислоту кількістю речовини 0,5 моль. Обчислити масу використаного калій гідроксиду та масу солі, що утворилася. Розв'язок задачі надіслати
Скільки є структурних організацій білка?
За рахунок виникнення яких зв'язків утворюється вторинна структура білка?
Процес варіння або смаження курячого яйця називається:
В результаті ксантопротеїнової проби на білок спостерігаємо:
В результаті біуретової проби на білок спостерігаємо:
У природі переважають амінокислоти, у молекулах яких карбоксильна і аміногрупа приєднані до одного атома Карбону. Такі амінокислоти називають
Фізичні властивості амінокислот
За складом білки поділяють на:
Характеристичними групами амінокислот є
Вкажіть фізичні властивості амінокислот
Зв'язок між амінокислотами в молекулах білків називається
Укажіть всі правильні твердження
В організмі білки виконують функції:
Відносна молекулярна маса аланіну та масова частка Карбону в цій кислоті дорівнюють відповідно. Розв'язок задачі надіслати.
Денатурація - це
Укажіть формулу дипептиду
Укажіть назву амінокислоти, яка утвориться під час гідролізу трипептиду, формула якого
O H O H
II I II I
NH2 - CH2 - C - N - CH2 - C - N - CH2 - COOH
Укажіть правильні твердження щодо практичного значення білків:
1 ) основний компонент їжі людини та тварин;
2) використовують для добування пластмас (поліуретанів) і штучних каучуків;
3) білкові препарати використовують для лікування та профілактики деяких захворювань;
4) використовують для отримання гербіцидів;
5) використовують для отримання барвників;
6) використовують у тваринництві та птахівництві для збільшення харчової цінності кормів їх збагачують штучними білками
Третинна структура білка - це:
Складіть рівняння реакції взаємодії амінокислот в такій послідовності: аланін- гліцин- аланін. У відповіді вкажіть кількість утворених пептидних зв'язків. Фото рівнянь надішліть.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома