Амінокислоти відносяться до класу:
Вкажіть функціональні групи, які містять амінокислоти
Виберіть клас речовин,які утворюються при гідролізі білків:
Скільки є структурних організацій білка?
Вкажіть хімічний зв΄язок, за рахунок якого утворюється первинна структура білка:
При проведенні біуретової реакції відбувається:
Назвіть дану сполуку NH2−СН3−СН2−СН2−СООН:
Який з реагентів можна використати в якісних реакціях на альдегіди, багатоатомні спирти, білки та глюкозу?
В результаті ксантопротеїнової проби на білок спостерігаємо:
До складу білків входять залишки:
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Формула амінооцтової кислоти:
До фізичних властивостей амінокислот відносяться такі:
Масові частки елементів у аміноетановій кислоті відповідно становлять (С,Н,N,О)
Відносна молекулярна маса амінокислоти гліцину становить
Який металічний елемент входить до складу гемоглобіну?
Укажіть чинники, які можуть викликати денатурацію білка:
СН3 – СН2 – СН – СН – СООН
| |
СН3 NH2
Третинна структура білка - це:
Поліпептидний ланцюг згорнутий у спіраль, що має певну просторову структуру. - α-спіраль, або складається у β-складчасту структуру. Таке згортання називають
Молекула гемоглобіну складається з чотирьох субодиниць, сполучених з гемом. що містить йон Феруму. Отже для гемоглобіну, як і для деяких інших білків, характерна
Спіраль згортається в клубок (глобулу), специфічний для кожного білка. Це структура
Послідовність амінокислот у молекулі білка - це
Які функції в організмі людини виконують білки:
Виберіть клас речовин,які утворюються при гідролізі білків:
NH2-CH2-COOH . Вкажіть назву даної сполуки
Гліцин, аланін, серин, валін, цистеїн це назви ...
Незамінними амінокислотами є ті, які:
Проаналізуйте твердження й оберіть правильний варіант відповіді.
Твердження 1. Унаслідок денатурації в молекулах білків руйнуються всі структури, окрім первинної.
Твердження 2. Ароматичні аміни відрізняються від насичених наявністю бензенового кільця.
Деструкція - це процес руйнування:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома