Амінокислоти. Білки.

Додано: 2 березня
Предмет: Хімія, 10 клас
Копія з тесту: Амінокислоти. Білки.
10 запитань
Запитання 1

Чинники, які можуть викликати денатурацію білків

варіанти відповідей

дія кислот

дія високих температур

дія розчину кухонної солі

Запитання 2

Зв'язок між амінокислотами в молекулах білків називається

варіанти відповідей

водневий

ковалентний

пептидний

йонним

Запитання 3

Білки - це полімери, мономерами яких є вуглеводи

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 4

Білки складаються з:

варіанти відповідей

амінокислот

амінів

вуглеводнів

Запитання 5

Денатурація - це:

варіанти відповідей

руйнування

кумуляція

розщеплення білка

Запитання 6

Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки:

варіанти відповідей

біуретова

ксантопротеїнова

"срібногго дзеркала"

гідроліз

Запитання 7

До нітрогеновмісних сполук належать:

варіанти відповідей

 жири

спирти

естери

вуглеводи

аміни 

 білки

Запитання 8

Амінокислоти та білки містять такі елементи

варіанти відповідей

C, H

C, H, O, N

C, H, O

C, O, N

Запитання 9

Амінокислоти проявляють властивасті

варіанти відповідей

Амфотерні

Кислотні

Основні

Запитання 10

Що собою представляє первинна структура білка:

варіанти відповідей

послідовність амінокислот у вигляді пептидного ланцюга

спіраль

глобула

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест