Білки

Додано: 26 квітня 2022
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Білки 9 клас
Тест виконано: 165 разів
20 запитань
Запитання 1

1.    Молекули усіх білків є

варіанти відповідей

мономерами 

полімерами  

біополімерами

радікалами

Запитання 2

Амінокислоти для білкових молекул є

варіанти відповідей

мономерами   

йонами  

біополімерами  

радикалами

Запитання 3

Послідовність амінокислотних ланок у молекулі білка — це…

   

варіанти відповідей

первинна структура 

вторинна структура  

третинна структура

 четвертинна структура

Запитання 4

Що є продуктами гідролізу білків?

варіанти відповідей

глюкоза і фруктоза

гліцерин і жирні кислоти

амінокислоти  

глюкоза

Запитання 5

Ксантопротеїнова реакція — це взаємодія білка з:


варіанти відповідей

зі спиртовим розчином йоду

з розчином калій перманганату

з купрум (ІІ) гідроксидом

нітратною кислотою

Запитання 6

Зв^язки між амінокислотними залишками в молекулі білків є


варіанти відповідей

водневими

пептидними

йонними

ковалентними 

Запитання 7

9 Усі білки мають четвертину будову

       

варіанти відповідей

так 

здебільшого

ні 

деякы

Запитання 8

Денатураційними чинниками на білки є такі чинники


варіанти відповідей

фізичні і хімічні

екологічні

біологічні 

фізичні

Запитання 9

Біуретова реакція — це реакція взаємодії білків з:


 

варіанти відповідей

зі спиртовим розчином йоду

з розчином калій перманганату

з купрум (ІІ) гідроксидом

нітратною кислотою

Запитання 10

Білок крові людини називається:


 

варіанти відповідей

 гліцерол

 цукор

гемоглобін

  плазма

Запитання 11

Виберіть чотири твердження, які характеризують білки:


варіанти відповідей

 складаються з залишків амінокислот

  є мономерами

  є органічними речовинами

 є біополімерами

є поліпептидами

  є простими речовинами

Запитання 12

Явище руйнування вторинної, третинної та четвертинної структур білкової молекули називається:



варіанти відповідей

полімерізація

  денатурація

  деструкція

  гідроліз

Запитання 13

Пептидні зв’язки утворюються при взаємодії амінокислот з:  

  

варіанти відповідей

спиртами

 металами

  лугами

 іншими амінокислотами

Запитання 14

Біуретова реакція - це: 

варіанти відповідей

 поява фіолетового забарвлення при дії на білок розчину лугу та купрум(ІІ) сульфату

 поява жовтого забарвлення при дії на білок концентрованої нітратної кислоти

випадання темно-бурого осаду внаслідок дії на білок плюмбум(ІІ) ацетату в лужному середовищі

 поява малинового забарвлення під час дії на білок фенолфталеїну

Запитання 15

Вкажіть нітрогеновмісну органічну сполуку.


варіанти відповідей

 етанол

 білок

 крохмаль

 сахароза

Запитання 16

Укажіть рядок продуктів найбагатших на білки. 

варіанти відповідей

 картопля, пшенична крупа, м'ясо

 яблука, горіхи, апельсини

 м'ясо, риба, бобові

 риба. буряк . морква

Запитання 17

Укажіть, як називається процес, що відбувається під час приготування яєчні.


варіанти відповідей

 денатурація

гідроліз

 естерифікація

  гідрування

Запитання 18

Первинна структура білка:

варіанти відповідей
Запитання 19

Вторинна структура білка:

варіанти відповідей
Запитання 20

Який білок підтримує рівень глюкози в крові і виконує гормональну функцію:

 


варіанти відповідей

пепсин

міозин

  інсулін

  гемоглобін

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест