Білки

Додано: 24 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Білки
Тест виконано: 82 рази
9 запитань
Запитання 1

БІЛКИ - ЦЕ:

варіанти відповідей

природні низькомолекулярні сполуки

штучні волокна

синтетичні волокна

природні високомолекулярні сполуки

Запитання 2

До складу білків не входить:

варіанти відповідей

Стронцій

Фосфор

 Нітроген

Сульфур

Запитання 3

.При денатурації білка руйнується структура:

варіанти відповідей

первинна

 вторинна

вторинна й третинна

первинна, вторинна й третинна

Запитання 4

Первинна структура білка показує:

варіанти відповідей

асоціацію білкових макромолекул

послідовність сполучення амінокислотних

 залишків у поліпептидному ланцюзі

об'єм, форму й взаємне розташування ділянок

 поліпептидного ланцюга

просторову конфігурацію поліпептидного

 ланцюга

Запитання 5

Вкажіть чинники, що зумовлюють денатурацію білків:

   

варіанти відповідей

 йони важких металів

висока температура

концетровані кислоти

дистильована вода

Запитання 6

Яка з вказаних речовин відноситься до білків:

варіанти відповідей

Вітамін С

Гемоглобін

Мармур

Гліцин

Запитання 7

Серед тверджень щодо застосування білків укажіть усі правильні:

варіанти відповідей

Білки використовують у виробництві синтетичних миючих засобів

Білки використовують як вітаміни

Білки використовують як харчову добавку до корму худобі

Білки використовують у виробництві лікарських препаратів

Запитання 8

Серед тверджень щодо хімічних властивостей білків укажіть усі правильні:

варіанти відповідей

в результаті гідролізу білків утворюються амінокислоти

білки виявляють винятково кислотні властивості

білки здатні втрачати природну структуру в результаті денатурації

білки дають характерне фіолетове забарвлення з розчином купрум (II)сульфату

Запитання 9

Оберіть вірні твердження стосовно будови молекул білків

варіанти відповідей

Молекули білків складаються із залишків α-амінокислот

Молекули білків складаються із залишків β-амінокислот

Первинна структура білка утворена залишками амінокислот, сполученими поліпептидними зв'язками

Первинна структура білка утворена залишками амінокислот, сполученими водневими зв'язками

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест