29 травня о 18:00Вебінар: Філософія для дітей: закордонні та українські практики

Білки

Додано: 17 квітня
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 61 раз
10 запитань
Запитання 1

БІЛКИ - ЦЕ:

варіанти відповідей

природні низькомолекулярні сполуки

штучні волокна

синтетичні волокна

природні високомолекулярні сполуки

Запитання 2

До складу білків не входить:

варіанти відповідей

стронцій

фосфор

 азот

сірка

Запитання 3

.При денатурації білка руйнується структура:

варіанти відповідей

первинна

 вторинна

вторинна й третинна

первинна, вторинна й третинна

Запитання 4

Припущення про присутність пептидних груп у білковій молекулі висунув на початку XX століття вчений-біохімік:

 

варіанти відповідей

А. Данилевський

Н. Клеман

Н. Зінін

К. Кирхгоф

Запитання 5

Первинна структура білка показує:

варіанти відповідей

асоціацію білкових макромолекул

послідовність сполуки амінокислотних

 ланок у поліпептидному ланцюзі

об'єм, форму й взаємне розташування ділянок

 поліпептидного ланцюга

просторову конфігурацію поліпептидного

 ланцюга

Запитання 6

Незворотній процес порушення первинної структури білків називається:

   

варіанти відповідей

 ренатурацією

денатурацією

деструкцією

дегідратацією

Запитання 7

Найбільша відмінність різних білків проявляється у:

    

варіанти відповідей

первинній структурі білка

вторинній структурі білка

третинній структурі білка

четвертинній структурі білків

Запитання 8

Яка з вказаних речовин відноситься до білків:

варіанти відповідей

Вітамін С

Гемоглобін

Мармур

Гліцин

Запитання 9

Серед тверджень щодо застосування білків укажіть усі правильні:

варіанти відповідей

Білки використовують у виробництві синтетичних миючих засобів

Білки використовують як вітаміни

Білки використовують як харчову добавку до корму худобі

Білки використовують у виробництві лікарських препаратів

Запитання 10

Серед тверджень щодо хімічних властивостей білків укажіть усі правильні:

варіанти відповідей

білки вступають у реакцію гідролізу з утворенням суміші амінокислот

білки виявляють винятково кислотні властивості

білки здатні втрачати природну структуру в результаті денатурації

білки дають характерне фіолетове забарвлення з розчином купрум (II)сульфату