Контрольна робота №2 "Оксигеновмісні органічні сполуки" 9 клас

Додано: 24 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 227 разів
18 запитань
Запитання 1

Які органічні сполуки найчастіше зустрічаєте на кухні?

варіанти відповідей

Кухонна сіль, харчова сода , негашене вапно

Цукор, олія, оцет

Цукор, сіль, сода

Оцет, сода каустична, гашене вапно

Запитання 2

Яка органічна сполука утворюється під час процесу фотосинтезу?

варіанти відповідей

Лактоза

Фруктоза

Глюкоза

Сахароза

Запитання 3

Який газ утворюється під час процесу фотосинтезу?

варіанти відповідей

Озон

Азот

Водень

Кисень

Запитання 4

Добре відома вам органічна сполука ,яка широко використовується при консервуванні, як консервант:

варіанти відповідей

Сіль

Сода

Оцет

Озон

Запитання 5

Внаслідок спиртового бродіння глюкози утворюється органічна речовина ,яка широко використовується в медицині:

варіанти відповідей

Гліцерол

Етанол

Метанол

Етин

Запитання 6

Глюкоза - це:

варіанти відповідей

полісахарид, хімічна формула якого С6Н12О6

моносахарид, хімічна формула якого С6Н12О6

дисахарид, хімічна формула якого С6Н12О6

Запитання 7

Продуктом гідролізу крохмалю є:

варіанти відповідей

сахароза

фруктоза

фруктоза та глюкоза

глюкоза

Запитання 8

У природних умовах глюкоза синтезується в....

варіанти відповідей

стовбурі рослини

зелених листках рослини

корені рослини

Запитання 9

Продуктами гідролізу жирів є:

варіанти відповідей

гліцерин

вищі карбонові кислоти

етиловий спирт

пропанол

етанова кислота

Запитання 10

Ацетати - це:

варіанти відповідей

солі будь-якої карбонатної кислоти

солі етанової кислоти

солі нітратної кислоти

солі метанової кислоти

Запитання 11

Жири - це:

варіанти відповідей

естери одноатомного спирту та неорганічної кислоти

естери трьохатомного спирту гліцерину та неорганічної кислоти

естери трьохатомного спирту гліцерину та вищих жирних карбонових кислот

естери вищого спирту та вищої карбонової кислоти

Запитання 12

До складу молекул жирів входять кислоти:

варіанти відповідей

пальмітинова

стеаринова

нітратна

сульфатна

олеїнова

лінолева

Запитання 13

Хімічна назва рідкого мила:

варіанти відповідей

натрій ацетат

натрій стеарат

калій стеарат

калій олеат

Запитання 14

Якісна реакція на глюкозу як багатоатомний спирт - це взаємодія з:

варіанти відповідей

йодом

барій хлоридом

купрум(ІІ) оксидом

купрум(ІІ) гідроксидом

Запитання 15

Якісна реакція на крохмаль- це взаємодія з:

варіанти відповідей

йодом

нітратною кислотою

купрум(ІІ) гідроксидом

купрум(ІІ) оксидом

Запитання 16

Застосування целюлози:

варіанти відповідей

виробництво штучного шовку

як паливо

виробництво натуральних волокон

виробництво пласмас

Запитання 17

Руйнування білка за підвищення температури - це ....

варіанти відповідей

монурація

денатурація

дексорація

Запитання 18

Амінокислоти містять дві функціональні групи, а саме....

варіанти відповідей

-NH2 та -СООН

-NH та -СООН

-N3H та -СООН

-N2H та -СООН2

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест