Білки

Додано: 7 квітня 2021
Предмет: Хімія, 10 клас
Копія з тесту: Білки
Тест виконано: 199 разів
12 запитань
Запитання 1

Молекули білків складаються із залишків:

варіанти відповідей

Спиртів

Карбонових кислот

α-амінокислот

β-амінокислот

Запитання 2

У побудові білкових молекул беруть участь амінокислоти:

варіанти відповідей

2

20

Безліч

3

Запитання 3

Позначте правильне визначення первинної структури білка:

варіанти відповідей

Послідовність, у якій залишки α-амінокислот сполучені у ланцюг

Певне чергування карбоксильної та аміногрупи

Глобула

Спіралеподібна конфігурація

Запитання 4

Денатурація – це:

варіанти відповідей

Оборотний процес зсідання білків

Втрата природних властивостей білка при його розчиненні у  воді



Розщеплення полімерної білкової молекули на амінокислоти

Руйнування всіх структур білка, за винятком первинної, що  призводить до втрати ним біологічної активності

Запитання 5

Характерна ознака кольорової реакції білка з Cu (ОН)2 (NaOH і CuSО4):

варіанти відповідей

Утворення червоного осаду

Утворення розчину фіолетового забарвлення

Утворення розчину жовтого кольору

Поява запаху

Запитання 6

Характерна ознака кольорової реакції білка з концентрованою нітратною кислотою:

варіанти відповідей

Поява запаху

Утворення розчину синього кольору

Утворення осаду червоного кольору

Утворення забарвлення жовтого кольору

Запитання 7

Позначте назву кольорової реакції, яка здійснюється дією на білок концентрованою нітратною кислотою з появою жовтого забарвлення:

варіанти відповідей

Естерифікації

Ксантопротеїнова

Біуретова

Вюрца

Запитання 8

Що є продуктами гідролізу білків?

варіанти відповідей

амінокислоти

гліцерин і жирні кислоти


глюкоза і фруктоза 

глюкоза

Запитання 9

Укажіть ознаки, що характеризують білок:

варіанти відповідей

1. велика молекулярна маса

2. утворені нуклеїновими кислотами

3. утворюються з амінокислот

4. належать до спиртів

5. при високій температурі - денатурують

6. невелика молекулярна маса

Запитання 10

Пригадайте приготування білкових продуктів: яєчні, смаження риби, м яса. Це приклади явища ....


варіанти відповідей

деструкції


ренатурації


денатурації


полімеризації

Запитання 11

Що являє собою білок?


варіанти відповідей

поліпептид


полінуклеотид


полісахарид


амінокислота


Запитання 12

O   H

  ‖      |

– C – N – ця група атомів має назву:

варіанти відповідей

карбоксильна

карбонільна


пептидна


пектинна

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест