Назвати рівні структурної організації білків:
Вкажіть назви реакцій, які є кольоровими на білки
Вкажіть фактори, які впливають на денатурацію білків
Укажіть кількість амінокислот, залишки яких беруть участь у побудові білкових молекул:
Руйнування просторової структури білка зі збереженням його первинної структури називають...
Позначте назву хімічного зв'язку, за рахунок якого утворюються первинна структура білка.
Позначте назву хімічного зв'язку, за рахунок виникнення якого утворюється вторинна структура білка.
Вірними є твердження:
1. α- амінокислоти беруть участь синтезі білків
2. Молекула гемоглобіну містить 4 субодиниці, сполучені з йоном феруму.
Під час взаємодії білків з концентрованою нітратною кислотою з'являється жовте забарвлення. Ця реакція має назву:
Білки, що прискорюють хімічні реакції в організмі - ...
За допомогою біуретової реакції виявляють наявність ... в молекулах білків
Продуктами повного гідролізу білків є...
Що можна виявити в складі білків за допомогою ксантопротеїнової реакції?
Білок кератин важливий для підтримки структури волосся, нігтів і пір'я птахів. Яку функцію він виконує?
Білки фібриногени і тромбіни беруть участь у згортанні крові. Яка функція білків характеризує цей процес?
Вкажіть функцію білків, якщо за повного розщеплення 1 г білків у середньому вивільняється 17,2 кДж енергії?
Денатурація – це втрата білком своєї:
Позначте правильне визначення первинної структури білка:
Вчений, який довів, що білки є поліпептидами.
До складу білків входять :
Третинна структура білка - це:
Укажіть ознаки, що характеризують білок:
1. велика молекулярна маса
2. утворені нуклеїновими кислотами
3. утворюються з амінокислот
4. належать до спиртів
5. при високій температурі - денатурують
6. невелика молекулярна маса
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Молекули білків складаються із однакових амінокислот, але при цьому вони мають різні властивості. Чим це пояснюється:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома