Будова і властивості нуклеопротеїнів. Загальні властивості ферментів

Додано: 29 листопада 2023
Предмет: Хімія
10 запитань
Запитання 1

За хімічною структурою ферменти–це:

варіанти відповідей

Ліпіди

Вуглеводи

Вітаміни

Білки

Запитання 2

При якій температурі ферменти виявляють вищу активність?

варіанти відповідей

50-200 С

100-200 С

370-380 С

200-300 С

Запитання 3

Яка сполука в організмі людини виконує функцію біологічних каталізаторів?

варіанти відповідей

Ферменти

Вітаміни

Ліпіди

Гормони

Запитання 4

Який фермент перетравлює вуглеводи?

варіанти відповідей

Ліпаза

Амілаза

Трипсин

Пепсин

Запитання 5

До яких кислот відносять ДНК та РНК

варіанти відповідей

Амінокислоти 

Жовчні кислоти

Нуклеїнові кислоти

Неорганічні кислоти

Запитання 6

До піримідинових основ відносять:

варіанти відповідей

аденін, цитозин, гуанін

тимін, цитозин, урацил

гуанін, тимін, цитозин

уридин, урацил, уранин

Запитання 7

З наведених формул оберіть цитозин

варіанти відповідей
Запитання 8

Дано фрагмент одного ланцюга молекули ДНК

А-Т-Ц-Г-Г-А-Т

Оберіть комплементарний йому другий ланцюг ДНК

варіанти відповідей

Т-А-Ц-Ц-Т-А-Г

А-Т-Т-Ц-Г-Г-А

А-Т-Ц-Г-Г-А-Т

Т-А-Г-Ц-Ц-Т-А

Запитання 9

До пуринових основ відносять: 

варіанти відповідей

алнозин, гуанін

аденін, гуанін

цитозин, урацил

аденін, урацил

Запитання 10

При дії якого ферменту здійснюється гідроліз крохмалю?

варіанти відповідей

Амілази

Ліпази

Сахарази

Трипсину

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест