Екологія. Тема:«Екологічні проблеми ринку товарів та послуг»

Додано: 16 листопада 2020
Предмет: Екологія, 11 клас
Тест виконано: 39 разів
8 запитань
Запитання 1

Безпека товарів – це

варіанти відповідей

відсутність пошкодження пакування товару

відсутність неприпустимого ризику для життя, здоров'я і майна споживачів при експлуатації або споживанні товарів

цілісність товару, наявність строків використання

вид маркування

Запитання 2

Залежно від природи дій, які впливають на безпечність товарів розрізняють слідуючи її види:


варіанти відповідей

хімічна безпечність, механічна, біологічна, радіаційна, вибухонебезпечність, безпечність випромінення, безпечність від шуму і вібрацій

біологічна, радіаційна,електрична, електромагнітна,термічна, пожежна, вибухонебезпечність, безпечність випромінення, безпечність від шуму і вібрацій

термічна, пожежна, вибухонебезпечність, безпечність випромінення, безпечність від шуму і вібрацій

хімічна безпечність, механічна, біологічна, радіаційна,електрична, електромагнітна,термічна, пожежна, вибухонебезпечність, безпечність випромінення, безпечність від шуму і вібрацій

Запитання 3

Який відсоток шкідливих речовин надходить до організму людини з їжею та напоями?

варіанти відповідей

до 95%

до 80 %

до 75%

до 100%

Запитання 4

До харчових добавок належать речовини, що:  

варіанти відповідей

поліпшують смак і аромат,підвищують харчову цінність продуктів,покращують зовнішній вигляд продуктів,

поліпшують смак і аромат,підвищують харчову цінність продуктів,покращують зовнішній вигляд продуктів, подовжують термін зберігання продуктів, змінюють фізичні властивості продуктів 

поліпшують смак і аромат

змінюють фізичні властивості продуктів 

Запитання 5

До системи державних органів, які в межах їх компетенції забезпечують розробку, затвердження та впровадження санітарних заходів, а також державний контроль та нагляд за їх виконанням входить:

варіанти відповідей

Державна санітарно-епідеміологічна служба України 

Бюро лінгвістичних експертиз

Державна служба ветеринарної медицини України 

Бюро судово-медичної експертизи

Запитання 6

Як називається збірник міжнародно схвалених і поданих в однаковому вигляді стандартів на харчові продукти, розроблених під керівництвом FAO/WHO, спрямованих на захист здоров'я споживачів і гарантування чесної практики в торгівлі ними.

варіанти відповідей

Кодекс професійної етики

 Ко́декс Алімента́ріус 

Кодекс доброчесності

Кодекс міжнародної діяльності

Запитання 7

В якому році була створена Комісія Кодексу Аліментаріус (англ. Codex Alimentarius Commission)?

варіанти відповідей

1974р.

1991р.

1952р.

1963р.

Запитання 8

Закон України “Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини” було прийнято

варіанти відповідей

06.09.2002 р.

03.09.2000 р.

06.09.2008 р.

06.09.2015ир.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест