Залежно від характеру властивостей показники якості поділяються на такі групи:
Визначте широту молочного асортименту, якщо відомо, що весь молочний товар у наявності становить 116 (Шд) найменувань, а за каталогом має бути 268 (Шб).Зробіть висновок.
Завдання товарознавства:
Асортимент за широтою охоплення товарів поділяється на :
Категорія якості продукції одного найменування, але відмінна від іншої категорії значеннями показників називається :
Органолептична цінність продукту визначається :
На складі зерноборошняних товарів сумарна кількість усіх видів товарів у наявності становить 100 найменувань вартістю 24 тис. грн. (Si). Через два дні завезли ще 10 видів рисових круп (Аі) на 20 тис. грн. Який відносний показник рисових круп в натуральному виразі. Зробіть висновок.
Якість кави визначають за :
Залежно від якості і сорту борошна макаронні вироби поділяються на :
До плодових овочів відносять :
До насіннячкових плодів відносять :
Фермерське господарство «Полісся» зібрало врожай бульб на площі 4 га, в тому числі на 2 га площі вирощувалася картопля сорту «Зарево» (урожайність 180 ц/га) . Розрахувати обсяг продукції, одержаної в результаті переробки сировини на крохмаль, і вихід крохмалю в розрахунку на 1 га площі за кожним сортом. Порівняти одержані показники, якщо відомі попередні результати лабораторних досліджень вмісту в бульбоплодах води і крохмалю на час збирання врожаю (сорт «Зарево» — відповідно 73 і 20 %. Зробіть висновок.
Класифікація штрихкоду:
Борошно має наступні показники: колір білий, смак і запах нормальні, зольність сухої речовини -1,25 %, прохід через сито № 40, клейковина 21 %. Визначте вид і сорт борошна. Зробіть висновок.
Назвіть методи класифікації товарів :
Скільки існує етапів розвитку товарознавства:
Назвіть цілі стандартизації:
Види томатних овочів:
Оптимальний асортимент
Укажiть, на якi торговельнi сорти подiляється картопляний крохмаль, залежно вiд якостi :
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома