Екзаменаційна робота з навчальної дисципліни "Товарознавство харчових продуктів "

Додано: 21 січня
Предмет: Економіка, 11 клас
14 запитань
Запитання 1

Що відноситься до механічних властивостей?

варіанти відповідей

щільність

пористість

деформація

всі відповіді вірні

Запитання 2

Визначте коефіцієнт стійкості хлібного асортименту, якщо всього виробів є 25 найменувань, а після маркетингових досліджень встановлено, що стійкість попитом користується лише 20 найменувань. Зробіть висновок.

варіанти відповідей

80%

60%

70%

90%

Запитання 3

Завдання товарознавства:

варіанти відповідей

розвивавати теоретичні положення про товар; 

участь у розробленні вимог до якості товарів;  

надавати послуги

всі відповіді вірні

Запитання 4

Асортимент за широтою охоплення товарів поділяється на :

варіанти відповідей

торговий і промисловий;

розгорнутий і супутній

реальний і прогнозуємий

усі відповіді правильні.

Запитання 5

Які форми має клеймо?

варіанти відповідей

кругле, квадратне, овальне,трикутне

кругле, квадратне, овальне

квадратне овальне,трикутне

кругле, квадратне, ромбове

Запитання 6

Вимоги до товарної інформації ?

варіанти відповідей

досконалість, науковість,достатність

досконалість, доступність,достатність;

достовірність, доступність,достатність

не має правильного варіанту

Запитання 7

Визначити показник якості продукту цукроваріння за даними лабораторних досліджень окремих проб цукрових буряків, одержаних на цукровому заводі, якщо суха речовина 23,5%, сахароза 18,9%, мінеральні речовини 0,95%. Зробити висновки.


варіанти відповідей

82%

80%

80,4%

81%

Запитання 8

Назвіть строки зберігання неглазурованих цукерок:

варіанти відповідей

10 днів

15 днів

25 днів

20 днів

Запитання 9

До десертних овочів відносять :

варіанти відповідей

ревінь, спаржу, артишок 

корінь петрушки

гарбузові насіння

укроп, петрушка

Запитання 10

До плодових овочів відносять :

варіанти відповідей

цибулинні, зелені салати

коренеплідні

гарбузові, томатні, зернобобові

капустяні

Запитання 11

До насіннячкових плодів відносять :

варіанти відповідей

манго, папайя

айву, горобину, мушмулу 

ліщина, фундук

яблука і груші

Запитання 12

Фермерське господарство «Полісся» зі­брало врожай бульб на площі 4 га, в тому числі на 2 га площі вирощу­валася картопля сорту «Зарево» (урожайність 180 ц/га) . Розрахувати обсяг продукції, одержаної в результаті переробки сировини на крохмаль, і вихід крохмалю в розрахунку на 1 га площі за кожним сортом. Порівняти оде­ржані показники, якщо відомі попередні результати лабораторних до­сліджень вмісту в бульбоплодах води і крохмалю на час збирання врожаю (сорт «Зарево» — відповідно 73 і 20 %. Зробіть висновок.


варіанти відповідей

СРБ=4850 кг;КС=3400кг;КП=3986,7кг/га

СРБ=4860 кг;КС=3600кг;КП=3976,7кг/га

СРБ=4600 кг;КС=3500кг;КП=3800кг/га

СРБ=5460 кг;КС=3825кг;КП=3767кг/га

Запитання 13

За походженням кухонна сіль поділяється ?

варіанти відповідей

кам'яна , самоосадна, садна

кам'яна , виварна, самоосадна, садна

кам'яна , виварна, самоосадна

йодована, кам'яна , виварна, самоосадна

Запитання 14

Борошно має наступні показники: колір білий, смак і запах нормальні, зольність сухої речовини -1,25 %, прохід через сито № 40, клейковина 21 %. Визначте вид і сорт борошна. Зробіть висновок.

варіанти відповідей

перший сорт

вищий сорт

другий сорт

оббивне

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест