Естери. Жири.

Додано: 9 лютого 2022
Предмет: Хімія, 10 клас
Копія з тесту: Естери. Жири.
Тест виконано: 79 разів
12 запитань
Запитання 1

Гідроліз жиру в присутності лугу називають

варіанти відповідей

омилення

окиснення

гідрування

гідратація

Запитання 2

Речовина СН3CH2COOCH2CH2CH3 має назву

варіанти відповідей

бутилетаноат

пропилпропаноат

етилбутаноат

пропилетаноат

Запитання 3

 Виберіть функціональну групу естерів :

варіанти відповідей

−COOH

-ОН

-СНО

-СО-

-СОО-

Запитання 4

 Укажіть загальну формулу естерів :

варіанти відповідей

R—OH

R—СОOH

R1 – COO –R2

R–СOH

Запитання 5

Укажіть фізичні властивості естерів :

варіанти відповідей

леткі рідини

газуваті, рідкі та тверді речовини

мають приємний запах

безбарвні

забарвленні у різні кольори

добре розчинні у воді

розчинні в органічних розчинниках

Запитання 6

Вкажіть, який процес лежить в основі виробництва маргарину:

варіанти відповідей

гідроліз жирів

дегідрування жирів

гідратація жирів

гідрогенізація (гідрування) жирів

Запитання 7

Вкажіть прізвище вченого, який уперше виявив жири

варіанти відповідей

Зелінський

Бертло

Шеелє

Кучеров

Запитання 8

Лужний гідроліз жирів - процес утворення:

варіанти відповідей

мила та карбонової кислоти

гліцеролу та карбонової кислоти

гліцеролу та мила

 гліцеролу та етанової кислоти

Запитання 9

До якого класу органічних сполук належать жири?

варіанти відповідей

естери

спирти

солі

карбонові кислоти

етери

Запитання 10

Середня температура кипіння соняшникової НЕРАФІНОВАНОЇ олії

варіанти відповідей

+120-150°С

+100-110°С

+200°С

Запитання 11

Температура кипіння рафінованої олії

варіанти відповідей

+120°С

+120-150°С

+150-200°С

Запитання 12

Чим небезпечний маргарин?


варіанти відповідей

Маргарин-це транс-жири дуже шкодять організму, тому як активно підвищують рівень холестерину, який відкладається на стінках судин. В результаті цього виникає захворювання атеросклероз.

Маргарин – це маса, виготовлена з різних видів рослинних жирів, включаючи соняшниковий, пальмовий, оливковий, арахісовий.Також до складу додаються: сіль, вода, знежирене молоко, емульгатори, консерванти та хімічні присадки

маргарин-харчовий продукт, що складається із суміші гідрогенізованих олій

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест