До засвоюваних (доступних) вуглеводів належать
До незасвоюваних (недоступних) вуглеводів належать:
Вуглеводи виконують такі функції:
Для запобігання утворення в організмі недоокислених продуктів жирів необхідно забезпечити надходження з їжею:
Який вуглевод не потребує інсуліну для засвоєння
Який вуглевод нормалізує життєдіяльність корисної мікрофлори укишечнику
Який вуглевод збільшує глікемічну криву?
Надлишок доступних вуглеводів призводить до виникнення:
Надлишок доступних вуглеводів призводить до:
Надмірне споживання вуглеводів потребує збільшення споживання для нормалізації вуглеводного обміну:
Які продукти мають низький глікемічний індекс
Які продукти мають високий глікемічний індекс
Які продукти мають середній глікемічний індекс
Надлишок харчових волокон
Дефіцит харчових волокон
Вуглеводи можуть синтезуватися в організмі із
Добова потреба у вуглеводах
Натуральні замінники цукру - це
Вітаміни - це
Вітаміни:
Водорозчинні вітаміни - це
Жиророзчинні вітаміни - це
вітаміноподібні сполуки - це
Захворювання, пов'язане з дефіцитом вітаміну А
Джерела вітаміну А
Вітаміни групи В
При дефіциту в організмі вітаміну Д необхідно включати до раціону:
Добова потреба людини у вітаміні С становить
Технологічний процес кулінорної обробки продуктів рослинного походження найбільше впливає на вітамін:
Мінеральні речовини поділяються на :
Кровотворні елементи - це
Елементи, які пов'язані із ендемічними захворюваннями - це
Елементи, які пов'язані із кісткоутворенням - це
Мінеральні речовини, які підтримують кислотно – лужну рівновагу та осмотичний тиск крові - це
Кальцій
Калій:
Натрій
Фосфор
Хлор
Магній
Кобальт
Фтор
Залізо
Мідь
Йод
Хімічні речовини, які містяться в організмі у невеликій кількості, але проявляють активність і впливають на біологічні процеси, називаються ...
Біологічно активні речовини об'єднані в групи:
Для зору, проти раку, для росту служить (служать) ...
Запобігають рахіту, зміцнюють скелет і суглоби вітаміни ...
Біологічно активні речовини виконують різні функції:
Тонізують нервову систему, покращують пам'ять, регулюють гормональні процеси, сприяють кровотворенню вітаміни ...
Вітамін Сонця це ...
Які хвороби виникають у людей в зв'язку з нестачею або передозуванням вітамінів?
У природі вітаміни знаходяться:
Виберіть синтетичні біологічно активні речовини
Вкажіть основні компоненти їжі людини
Вкажіть співвідношення білків, жирів, вуглеводів у щоденному харчуванні людини
8. Організм людини складається з води на
7. Багато вітамінів містяться у
6. Продукти, які є основним джерелом жирів
4. Забезпечують організм енергією рослинні і тваринні ...
3. Основне джерело енергії для організму
2. Забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин
1. Поживні речовини - це
Добова потреба в жирах становить:
При розщеплення жирів виділяється така кількість енергії:
В яких продуктах міститься білок?
В яких продуктах не має крохмалю?
Обирати їжу слід:
Йод, залізо, мідь, кальцій, калій, цинк, фосфор, натрій, магній – це:
Чому важливо протягом дня пити воду?
У чому полягає негативний вплив токсичних речовин на метаболізм?
Водний баланс це:
Назвіть правильне співвідношення компонентів їжі у раціоні
Що таке добовий раціон
Що таке основний обмін
Раціональне харчування це-
Раціональне харчування передбачає:
Якість харчового раціону в значній мірі визначається:
В якості солодких страв і десертів краще використовувати
Як харчові добавки впливають на людей
Причина виникнення мікотоксикози
ГМО - це:
Термін «генетично модифіковані продукти» (генетично модифіковані організми) найчастіше застосовується стосовно до ......., які вирощуються для споживання в їжу людьми або тваринами, застосовуючи при цьому найсучасніші методи в молекулярній біології.
........ інженерія, може вивести рослину з точними бажаними рисами дуже швидко та точно.
Причини,що сприяли створеннюГМО:
Більшість хвилювань щодо генетично модифікованої їжі стосуються: загрози :
Загроза для життя людини на думку захисників довкілля:
Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...
Через який час з'являються ознаки харчового отруєння?
Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування
Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...
Які продукти не можна купувати
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома