1. Що таке харчова хімія?
2. На які дві складові поділяється їжа?
3. Продукти, які не мають значної історії споживання або
виробляються методами, які раніше не використовувались для їжі це- ...
4. Поживні речовини, непоживні речовини, харчові добавки, забруднювачі, природні токсини, протипоживні речовини це перелік:
5. Складові їжі, які необхідні для життя, росту, підтримки і відновлення тканин організму це?
6. Формула фітинової кислоти
7. Що зображає данна ілюстрація?
8. Харчова цінність- це
9. На картинці зображено:
10. Активність води це..
11. Що характеризує енергетична цінність?
12. Що таке білки або протеїни?
13. До простих білків належить:
14. Що зображено на малюнку?
15. Амінокислотний скор (АКС) це..
16. Функціональні властивості білків це..
17. Що зображено на малюнку?
18. Гелеутворюючі властивості білків – це..
19. Що зображено на малюнку?
20. Деструкція –це
21. Надайте правильне розшифрування абревіатури “ГАА”
22. ГАА формуються в ході термічної обробки харчової сировини і напівфабрикатів головним чином тваринного походження, як правило, за температури вище...ºС
23. На якій картинці зображена зернова культура ячміню?
24. Гліадини-це
25. Що збраженно на картинці?
26. Глютеніни- це..
27. На картинці зображено:
28. Целіакія –це..
29. Чи провильно тут розписанні етапи утворення клейковини?
1-етап-крохмаль борошна вбирає воду і набухає;
2-етап-утворення мереживної білкової сітки;
3-Етап-– гліадіни і глютеніни переплітаються між собою і утворюється тривимірна сітка;
4-Етап-випікання тіста.
30. Фаринограф-це..
31. Оризенін це..
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома