Контрольна робота (залікова)

Додано: 18 листопада 2020
Предмет: Економіка, 11 клас
Тест виконано: 69 разів
12 запитань
Запитання 1

Робоча сила це -?

варіанти відповідей

все те, за допомогою чого людина діє на предмети праці (інструмент, обладнання, комп’ютери, виробничі будівлі тощо). 

продуктивна діяльність людини для створення корисних продуктів. 

сукупність фізичних та розумових здібностей людини. 

те, на що спрямовна діяльність людини (первинні продукти взяті з природного середовища, продукти, які підлягають подальшій переробці). 

Запитання 2

Виробництво - ?

варіанти відповідей

сукупність підприємств, які мають спільністю готової продукції, технологій задовольняючих потреб.

процес взаємодії людини з природою з метою створення матеріальних та нематеріальних благ необхідних для існування та розвитку людського суспільства.

сукупна організована діяльність людей із перетворення речовин і сил природи з метою створення матеріальних і нематеріальних благ, необхідних для їх існування та розвитку. 

це галузь матеріального виробництва, де безпосередньо виготовляються предмети споживання й засоби виробництва. 

Запитання 3

Реальні економічні потреби -?

варіанти відповідей

це ті, які задовольняються при оптимальних розмірах виробництвах, при  незначній завантаженості виробничих потужностей і армії безробітних.

це максимально можливий обсяг виробництва матеріальних благ і послуг при найбільш сприятливих умовах, які могли б бути спожиті суспільством. 

основні потреби в товарах і послугах, без яких неможливе існування людини.

виступають у формі реального платоспроможного попиту. 

Запитання 4

Власність - ?

варіанти відповідей

основні чинники виробництва (земля, засоби виробництва, капітал, природні ресурси) і вироблений продукт належить приватним особам. 

це коли три її функції (володіння, користування, розпорядження) належать не одному суб’єктові, а багатьом особам, групі, колективу чи суспільству в цілому. 

це форма присвоєння матеріальних благ, яка склалася на певному етапі розвитку суспільства, що виражає систему економічних відносин з приводу володіння, розпорядження і користування майном. 

Запитання 5

Ринок - ?

варіанти відповідей

результат еволюції ринкової економіки.

це безліч суб'єктів господарювання на ґрунті економічної (досконалої) конкуренції, свобода у виборі виду господарської діяльності, необмежена свобода руху виробничих ресурсів.

це найбільш поширена категорія в економічній теорії, і часто сприймається як усім відоме, таке, що не потребує будь-яких пояснень. 

Запитання 6

Ринкова економіка - ?

варіанти відповідей

суспільна форма організації економіки, заснована на товарному виробництві, що забезпечує взаємодію між виробником і споживачем через ринок. 

економіка, заснована на принципах вільного підприємництва, різних формах власності на засоби виробництва, ринкового ціноутворення, договірних відносин між господарюючими суб’єктами, обмеженого втручання держави в господарську діяльність.

домашнє господарство, підприємство (фірма), банк, держава. 

вільний конкурентний ринок, якому властиві такі ознаки: необмежена кількість учасників ринку; значна кількість продавців і покупців, вільний вхід на ринок і вихід з нього; вільні ціни; однорідність однойменних продуктів, представлених на ринку; відсутність силового тиску одних учасників на інших. 


Запитання 7

Конкуренція - ?

варіанти відповідей

економічне суперництво між виробниками товарів та послуг за вигідніші умови діяльності, продаж товарів і послуг та одержання завдяки цьомумаксимальному прибутку.

коли підприємець намагається обійти своїх конкурентів завдяки зниженню собівартості продукції і водночас поліпшення її якості чи інших споживчих властивостей. 

основним методом конкурентної боротьби є ціна. 

спрямована на одержання комерційної вигоди і забезпечення домінуючого становища на ринку шляхом обману споживачів, партнерів і державних органів.

Запитання 8

Основні виробничі фонди - ?

варіанти відповідей

це ті елементи виробничих фондів, які повністю беруть участь у виробництві та їх вартість повністю переноситься на готову продукцію і повністю повертається після кожного виробничого циклу. 

це сукупність матеріальних і грошових ресурсів, цінних паперів, які створюються і використовуються у процесі його розширеного відтворення для забезпечення його життєдіяльності. 

це ті елементи виробничих фондів, котрі повністю беруть участь у виробництві, але довго зберігають свою фізичну форму, переносячи свою вартість на продукт частинами (порціями). 

підприємства знаходяться у його невиробничій інфраструктурі - це житло, що належить фірмі, а також об'єкти соціально-культурного призначення (лікувальні і оздоровчі заклади, спортивні споруди, кінотеатри, радіо- і телецентри тощо). 

Запитання 9

Собівартість продукції - ?

варіанти відповідей

містить витрати, обумовлені технологією виробництва, а також витрати на організацію й управління виробництвом в окремих підрозділах.

це сукупність поточних витрат, яких зазнає підприємство на виробництво та реалізацію продукції у грошовій формі, й які показують, що витрачає конкретне підприємство на виробництво та реалізацію одиниці продукції.

це сума витрат технологічної собівартості та витрат на управління підприємством й організацію виробництва загалом.

це сума витрат на одиницю продукції, які підприємство передбачає мати в запланованому періоді. 

Запитання 10

Ціноутворення - ?

варіанти відповідей

це процес обґрунтування, затвердження та перегляду цін і тарифів.

метод, при якому фірми виходять не стільки з власних витрат, скільки з цін конкурентів.

метод, що ґрунтується на оцінці споживчого ефекту, який має споживач від товару.

Запитання 11

Безробіття - ?

варіанти відповідей

це безробіття, пов’язане з добровільною зміною найманими робітниками місця роботи чи з періодами їх тимчасового звільнення.

це безробіття, викликане циклічним стискуванням виробництва.

це незайнятість працездатного населення у суспільному виробництві, яке бажає мати роботу для задоволення особистих і суспільних потреб, це явище, за якого частина економічно активного населення не може використати свою робочу силу.

це рівень безробіття при відсутності циклічної форми безробіття.

Запитання 12

Відтворення - ?

варіанти відповідей

це процес виробництва, який постійно повторюється і поновлюється.

обсяги суспільного продукту у кожному наступному циклі виробництва залишаються незмінними.

масштаби суспільного продукту зростають. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест