Кухар 4 розряд I

Додано: 27 травня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 156 разів
30 запитань
Запитання 1

ЯКИЙ ВИД ІНСТРУКТАЖУ ПРОВОДИТЬСЯ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ РОБОТИ:

варіанти відповідей

цільовий

позаплановий

первинний

вступний

Запитання 2

ПРИ ОТРУЄННІ ТРЕБА НАДАТИ ПЕРШУ ДОПОМОГУ

варіанти відповідей

промити шлунок водою

зробити штучне дихання

надати хворому зручне положення

викликати медичного працівника

Запитання 3

На підприємстві, де ви працюєте, закінчилися свіжі яйця. А згідно меню вам потрібно приготувати локшину. Які ваші дії

варіанти відповідей

замінити меланжем

замінити вершками

замінити сухим молоком

замінити яєчним порошком

Запитання 4

Як ви вважаєте, якщо тісто для локшини замісили дуже м’яке.  Чи можна виправити цю ситуацію

варіанти відповідей

у тісто додати яйця

у тісто треба додати частинами ще борошна, та добре вимішати массу

переробити тісто

у тісто додати соду

Запитання 5

Ваші дії, якщо молоко підгоріло

варіанти відповідей

відразу перелити його у чистий посуд, додати трошки солі

перелити у чистий посуд, додати води

перелити у чистий посуд додати цукор

не використовувати

Запитання 6

При роботі із буряком на руках залишився характерний відтінок, як можна його видалити

варіанти відповідей

руки потерти сіллю

помити руки з додаванням оцту, або протерти руки розрізаним лимоном

помити руки з додаванням миючих речовин

помити руки з додаванням цукру

Запитання 7

Чому при смаженні млинців отримали товстий і не пропечений напівфабрикат? В чому причина та шляхи щодо попередження чи усунення браку

варіанти відповідей

у млинцеву масу додати яйця

у млинцеву масу додати молоко

зменшити кількість тіста на смаження одного млинця

масу гарно збити

Запитання 8

При варінні бульйону піна опустилась на дно, ваші дії

варіанти відповідей

до бульйону влити склянку холодної води, довести до кипіння

до бульйону додати цукор

до бульйону додати сіль

нічого не робити

Запитання 9

При варінні борщ втратив малиново-червоний колір, ваші дії

варіанти відповідей

додати лимонну  кислоту

підфарбувати його буряковим настоєм

додати розсіл

додати томатну пасту

Запитання 10

Ваші дії коли ви пересолили першу страву?

варіанти відповідей

додати холодну воду

додати гарячу воду

опустити марлевий мішечок з вареним рисом і прокип’ятити;

додати олії

Запитання 11

Під час зберігання гірчиця засохла, що потрібно зробити щоб її відновити

варіанти відповідей

додати трохи оцту і перемішати

додати трохи води

додати олії

додати вершкове масло

Запитання 12

Що потрібно зробити, щоб перлова крупа швидше розварилась

варіанти відповідей

додати соди

варити у бульйоні

перед варінням замочити в холодній воді на 2-3 год

під час варіння додати олію

Запитання 13

Якщо тушка птиці при смаженні у жаровій шафі дуже підрум’янилась, а в середині ще не готова, ваші дії

варіанти відповідей

зменшити температуру

збризнути водою

полити вершковим маслом

накрити пергаментним папером, змащеним жиром, або загорнути у фольгу

Запитання 14

Вам потрібно приготувати вареники з сиром, а сир дуже кислий. Ваші дії.

варіанти відповідей

залити його такою ж кількістю молока і потримати 1 годину, потім перекласти у тканину і під гніт

додати цукор

додати до сиру манну крупу

не використовувати

Запитання 15

Вам потрібно приготувати м’ясне асорті, а з копченої ковбаси важко зняти оболонку. Як ви поступите в такій ситуації

варіанти відповідей

ковбасу натерти олією

ковбасу занурити у кип’ячу воду на 1-2 хвилини

ковбасу занурити у холодну воду на 1-2 хвилини

ковбасу натерти сіллю

Запитання 16

При тривалому зберіганні твердий сир втратив вологу і став сухим. Як можна сир освіжити

варіанти відповідей

сир покласти на деякий час у молоко

покласти у гарячу воду

збризнути лимонним соком

посипати цукром

Запитання 17

При нарізуванні м’який сир деформується. Що потрібно зробити, що уникнути цієї проблеми?

варіанти відповідей

сир покласти у морозильну камеру

ніж змочувати гарячою водою

ніж змочувати холодною водою

сир залити вершками

Запитання 18

При зберіганні лимони почали підсихати, вони відновлять вологість якщо

варіанти відповідей

залити цукровим розчином

залити розчином солі

обдати кип’ятком

залити холодною водою

Запитання 19

Білки яєць погано збиваються. Ваші дії

варіанти відповідей

додати кілька краплин лимонної кислоти

додати цукрову пудру

прискорити швидкість збивання

зменшити швидкість збивання

Запитання 20

Ви приготували начинку з маку, вона вийшла занадто вологою. Ваші дії

варіанти відповідей

додати цукрову пудру

додати манну крупу

додати родзинки

додати кукурудзяне борошно

Запитання 21

Якщо налисники розриваються і не знімаються зі сковороди. Ваші дії

варіанти відповідей

додати до тіста борошно

додати до тіста яйця

додати до тіста молоко

додати цукор

Запитання 22

При експлуатації м’ясорубки, плівки м’яса накручуються на ножі. Як вирішити дану ситуацію?

варіанти відповідей

зупинити машину, очистити ножі

ослабити затискну гайку

м'ясо нарізати на великі шматки

правильно скласти м’ясорубку

Запитання 23

Як відновити аромат зерен кави?

варіанти відповідей

кавові зерна покласти на 10 хвилин у холодну воду, а потім висушити у жаровій шафі

кавові зерна висушити у жаровій шафі

кавові зерна покласти у гарячу воду;

кавові зерна підсушити у жаровій шафі з додаванням кухонної солі

Запитання 24

Для приготування паштету свинячу печінку необхідно бланшувати для

варіанти відповідей

видалення гіркоти

підвищення харчової цінності

кращого зняття плівки

обеззараження

Запитання 25

Як попередити при приготуванні вінегрету забарвлювання буряком овочів?

варіанти відповідей

овочі викладати шарами

змішувати вінегрет перед відпуском

змастити нарізаний буряк олією

додати оцет при варінні буряків

Запитання 26

Салати коктейлі подають у

варіанти відповідей

у скляному посуді різної форми, який ставлять на пиріжкову тарілку

у скляному посуді різної форми, який ставлять на столову тарілку

закусочній тарілці

закусочні тарілці, блюді

Запитання 27

Яку товщину нарізання можна встановлювати на машинах для нарізання гастрономічних продуктів (слайсерах):

варіанти відповідей

від 0 до 16 мм

від 10 до 26 мм

від 5 до 25 мм

від 0 до 20 мм

Запитання 28

В яких випадках робітник підприємств харчування повинен дезінфікувати руки

варіанти відповідей

перед початком роботи, після відвідування туалету та при переході від приготування сирої продукції до приготування готової

перед початком роботи, після відвідування туалету і після роботи

перед початком роботи, після роботи

після відвідування туалету та при переході від приготування сирої продукції до приготування готової

Запитання 29

Яке призначення калькуляційної картки

варіанти відповідей

документ, що підтверджує вихід страви

документ, що підтверджує норму сировини для страви

документ, що підтверджує ціну реалізації на страву

документ, який підтверджує набір сировини для приготування страви

Запитання 30

На поверхні рибних н/ф для смаження роблять надрізи шкіри для того, щоб

варіанти відповідей

зменшити відсоток втрат під час теплової обробки

краще просмажувалась риба в середині

попередити деформування під час теплової обробки

утворення рівномірної румяної кірочки

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест