Лабораторний дослід №1. "Виявлення органічних кислот у харчових продуктах".

До зошита для лабораторних дослідів та практичних робіт з хімії. 10 клас/

Н.І. Тарас, Л.О. Мартинюк

Тест виконано: 33 рази
9 запитань
Запитання 1

Основними джерелами харчових кислот є:

варіанти відповідей

багатоатомні спирти

рослинна сировини та продукти її переробки

нафта та продукти її переробки

Запитання 2

Органічні харчові кислоти містяться в:

варіанти відповідей

ягодах

насіння

фруктах

овочах

Запитання 3

Смак і аромат плодів формують:

варіанти відповідей

альдегіди і кетони

вуглеводи і спирти

вуглеводи і ароматичні сполуки

спирти і ароматичні сполуки

Запитання 4

Дослід 1. «Випробування індикатором».

Укажіть показники кислотності в межах pH 4-5:

1)    сік яблучний

2)    сік виноградний

3)    йогурт

4)    капуста

5)    томат

варіанти відповідей

1,2,4

1,3,4

1,2,3,5

1,4,5

Запитання 5

Дослід 2. «Випробування натрій карбонатом».

Укажіть в яких пробірках виникає спінення, що свідчить про наявність органічних кислот:

№1 сік яблучний

№2 сік виноградний

№3 йогурт

№4 сир

варіанти відповідей

1,2,4

1,3,4

2,3,5

Запитання 6

Дослід 3. «Виявлення щавлевої кислоти».

Утворення кристалів щавлевої кислоти відбувається при додаванні реактиву:

варіанти відповідей

Na2CO3

NaHCO3

CaCl2

Запитання 7

Дослід 4. «Виявлення аскорбінової кислоти».

Який реактив свідчить про наявність аскорбінової кислоти в продуктах харчування?

варіанти відповідей

розчин метилоранжу

розчин Люголя

розчин фенолфталеїну

Запитання 8

В яких з перелічених харчових продуктів міститься щавлева кислота:

1) капуста

2) карамболь

3) сир

4) томати

5) морква

6) буряк

7) йогурт

8) лимон

варіанти відповідей

1,4,5,7

1,2,3,8

2,4,5,6,8

2,3,7,8

Запитання 9

В яких з перелічених харчових продуктів міститься аскорбінова кислота:

1) яблуко

2) карамболь

3) виноградний сік

4) томати

5) морква

6) буряк

7) капуста

8) лимон

варіанти відповідей

2,4,5,6

1,2,4,6

3,4,5,8

1,3,7,8

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест