лабораторний дослід Виявлення органічних кислот у харчових продуктах

9 запитань
Запитання 1

якими індикаторами можна визначити кисле середовище

варіанти відповідей

фенолфталеїн

лакмус

метиловий оранжевий

універсальний індикатор

Запитання 2

у яких харчових продуктах містяться органічні кислоти

варіанти відповідей

квашена капуста

яблуко

вишні

молоко свіже

Запитання 3

як у домашніх умовах визначити наявність кислот у харчових продуктах

варіанти відповідей

за допомогою харчової соди

на смак

за виділенням газу

за кольором

Запитання 4

Аскорбінову кислоту можна визначити за допомогою

варіанти відповідей

розчину Люголю

розчину цукру

харчової соди

Запитання 5

найбільше щавелевої кислоти міститься у

варіанти відповідей

яблуках

вишнях

шпинаті

винограді

Запитання 6

Мурашина кислота міститься у

варіанти відповідей

вишнях

малині

смородині

лимоні

Запитання 7

у квашених овочах міститься кислоти:

варіанти відповідей

яблучна

етанова

молочна

масляна

Запитання 8

найбільше аскорбінової кислоти містться у

варіанти відповідей

лимоні

болгарському перці

смородині

малині

Запитання 9

Розведіть у столовій ложці води 4 -6 крапель йодової настоянки. на пласку тарілку вичавіть по 0, 5 чайної ложки соку лимона, квашеної капусти, червоного буряка, розмістиши їх так, щоб не змішувалися. за допомогою піпетки добавте до кожного соку розчин йоду. У якому харчовому продукті найбільше кислоти? чому?

варіанти відповідей

квашена капуста

лимон

червоний буряк

колір знебарвився

колір став насиченим

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест