Молекула гліцерину містить три гідроксильні групи
Традиційний процес миловаріння полягає в нагріванні жирів або олій з лугом
Недоліки мила: луг у водному розчині мила повільно розїдає тканину, руйнує деякі барвники
Солі Натрію і вищих карбонових кислот –це тверді речовини, а солі Калію – рідкі
Аніон С17Н35СОО- складається із двох частин – полярної (С17Н35-) і неполярної(- СОО-)
У шлунково- кишковому тракті тваринних організмів відбувається гідроліз спожитих жирів
При додаванні до концентрованого розчину солей вищих карбонових кислот насиченого розчину кухонної солі розчинність цих солей зменшується –цей процес називають висолюванням
Формула мила в загальному вигляді: R—COONa. За хімічною
природою — це
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома