До простих білків, або протеїнів належать ті, які гідролізуються до:
До продуктів тваринного походження, що містять білки, відносяться:
Виберіть з даного переліку речовин формулу щавлевої кислоти:
Тваринні жири - тверді (крім риб'ячого), утворені переважно кислотами:
ЇЇ застосовують у медицині для приготування лікарських препаратів, консервування крові, внутрішньовенного зливання тощо. Широко використовується в кондитерській справі, у виробництві дзеркал та іграшок (сріблення).
Називають тростинним цукром:
Нестача вітаміна А спричиняє захворювання:
Денатурація білка може відбуватися під час:
Під час приготування дріжджового тіста, сиру, як наслідок бродіння цукрів, що містяться в сировині, утворюється ....
Кислоту в харчовій промисловості застосовують як консервувальний засіб та смакову приправу.
Нестача вітаміну С викликає:
Органічні речовини, що надходять в організм людини з їжею і забезпечують нормальний обмін речовин, його фізіологічне функціонування.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома