Найважливіші органічні сполуки, що використовують в технології приготування їжі

Додано: 22 березня 2022
Предмет: Хімія
Тест виконано: 43 рази
12 запитань
Запитання 1

До простих білків, або протеїнів належать ті, які гідролізуються до:

варіанти відповідей

вуглеводів

амінокислот

фосфатної кислоти

нуклеїнових кислот

Запитання 2

До продуктів тваринного походження, що містять білки, відносяться:

варіанти відповідей

сир, гречана крупа, рис.

вівсяна крупа, молоко, бобові.

м'ясо, яйця, риба.

Запитання 3

Виберіть з даного переліку речовин формулу щавлевої кислоти:

варіанти відповідей
Запитання 4

Тваринні жири - тверді (крім риб'ячого), утворені переважно кислотами:

варіанти відповідей

пальмітиновою (С15Н31СООН) і олеїновою (С17Н33СООН);

стеариновою (С17Н35СООН) і лінолевою (С17Н31СООН);

олеїновою (С17Н33СООН) і лінолевою (С17Н31СООН);

пальмітиновою (С15Н31СООН) і стеариновою (С17Н35СООН).

Запитання 5

ЇЇ застосовують у медицині для приготування лікарських препаратів, консервування крові, внутрішньовенного зливання тощо. Широко використовується в кондитерській справі, у виробництві дзеркал та іграшок (сріблення).

варіанти відповідей

галактоза

глюкоза

сахароза

лактоза

Запитання 6

Називають тростинним цукром:

варіанти відповідей

сахарозу

мальтозу

лактозу

целюлозу

Запитання 7

Нестача вітаміна А спричиняє захворювання:


варіанти відповідей

рахіт

бері-бері

"куряча сліпота"

цинга

Запитання 8

Денатурація білка може відбуватися під час:

варіанти відповідей

дії на білки етиловим спиртом;

розчинення білків у воді;

дії на білки воднем;

дії на білки солями важких металів.

Запитання 9

Під час приготування дріжджового тіста, сиру, як наслідок бродіння цукрів, що містяться в сировині, утворюється ....


варіанти відповідей

лимонна кислота

масляна кислоти

молочна кислота

маргаринова кислота

Запитання 10

Кислоту в харчовій промисловості застосовують як консервувальний засіб та смакову приправу. 

варіанти відповідей

яблучна кислота

винна кислота

етанова кислота

лимонна кислота

Запитання 11

Нестача вітаміну С викликає:

варіанти відповідей

пелагру

курячу сліпоту

цингу

недокрів'я

Запитання 12

Органічні речовини, що надходять в організм людини з їжею і забезпечують нормальний обмін речовин, його фізіологічне функціонування.

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест