нітрогеновмісні органічні сполуки

Додано: 24 квітня 2020
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 46 разів
10 запитань
Запитання 1

Вкажіть біологічне значення білків

варіанти відповідей

Джерело енергії

будівельний матеріал клітини

носії кисню

носії віглекислого газу

Запитання 2

Вкажіть приклади натуральних волокон

варіанти відповідей

віскоза

льон

лавсан

ацетатне волокно

бавовна

Запитання 3

Визначіть ознаки процесу денатурації білка риби

варіанти відповідей

зміна кольору

поява запаху

виділення теплоти

втрата еластичності

зміна об'єму

Запитання 4

Назвіть мономери, які утворюють первинну структуру білків

варіанти відповідей

багатоатомні спирти

вищі карбонові кислоти

складні ефіри

амінокислоти

Запитання 5

Вкажіть пептид, який утворюється внаслідок взаємодії гліцину з аланіном

варіанти відповідей

трипептид

монопептид

дипептид

тетрапептид

Запитання 6

Виберіть функціональні групи, які входять до складу амінокислот-

варіанти відповідей

-СН=СН2

-NН2

-СООН

-СОН

-ОН

Запитання 7

Вкажіть речовину, яка визначає наявність пептидних зв'язків у структурі білка

варіанти відповідей

натрій гідроксид

нітратна кислота

купрум(II) гідроксид

купрум(II) сульфат

Запитання 8

Вкажіть волокна білкової природи

варіанти відповідей

вовна

бавовна

шовк

льон

Запитання 9

Виберіть ознаки формування вторинної структури білка

варіанти відповідей

утворювання спіралі

утворювання глобул

утворювання водневих зв'язків

утворювання пептидних зв'язків

утворювання сольових містків

Запитання 10

Назвіть хімічний зв'язок, який утворюється між молекулами амінокислот при утворенні первинної структури білків

варіанти відповідей

водневий

йонний

пептидний

складноефірний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест